fbpx

Участник впечатли всички в „Стани богат“, но падна от много високо

БТВ

Кадри: БТВ

Участникът в днешното издание на „Стани богат“ със сигурност впечатли публика и зрители, но накрая падна от много високо. Става дума за Венко Висулчев, който бе представен от водещия Михаил Билалов като дипломиран спец по международни отношения. „Той прекарва времето си в четене на интересни статии и много книги, обича да разсмива хората и мечтае да се разходи из Космоса. Роден е на 14 февруари, но не е Валентин, а Венко Висулчев“, каза лицето на предаването за знания.

външна реклама

Още в началото участникът се пошегува, че би рискувал до 10-20 хиляди лева, а 50 хиляди се надява да ги заключи. Той почти удържа на думата си.

На старта се справи бързо с петте стартови въпроса и премина към по-сериозните. Шестият бе „Коя планина е разположена между Европа и Азия“, а Венко избра Урал в конкуренцията на Синай, Карпати и Хималаите, като каза всяка от тях къде се намира.

„На какво е посветен подкастът на д-р Шелдън Купър, главен герой в сериала „Теория за големия взрив?“, бе следващото питане, а възможните опции бяха „Религиите по света“, Националните флагове“, „Как да сваляме момичета“ и „Коктейли“. Тук той поразсъждава, въпреки че не е гледал сериала, но познава героя. Насочи се към знамената, но все пак попита публиката, 50 процента от която посочи този отговор, оказал се верен.

Въпросът за сумата от 2000 лева бе: „Кое знаменито мексиканско ястие е кръстено на изобретателя си Игнасио Аная Гарсия?“ – „Бурито“, Начос“, „Такос“ или „Гуакамоле“. „С риск да се изложа маркирам отговор „Б“, каза Висулчев и продължи напред в предаването за знания.

Деветото питане се оказа, че е свързано с професията на баща му, който е издател. „От колко страници се състои една стандартна печатна кола?“ – „16“, „24“, „48“ или „69“. „Ако го объркам той много ще ми се подиграва“, каза Венко, след което поразсъждава, че цифрата трябва да е кратна на 2, и по пътя на тази логика „хвърли зара“ с отговор „А“, което бе правилно, а водещият го успокои, че боят вкъщи му се е разминал.

Михаил Билалов продължи с 10-ия въпрос за 5 000 лева, а участникът категорично отказа да заключи сумата като втора сигурна. „Александър Батенберг завинаги си тръгва от България от Лом. Къде обаче стъпва за първи път на българска земя като княз?“, бе питането, а опциите – „София“, „Варна“, „Велико Търново“ и „Русе“. „Батенберг ми е любима личност от българската история. 95 процента съм сигурен, че знам верния отговор. Той пристига в България от Черно море и е посрещнат във Варна“, каза Висулчев, а 95-те процента се превърнаха в 100 – правилен отговор.

Така се стигна до 11-и въпрос, а участникът отново отказа да заключи сумата от 10 000 лева. „С каква дейност се занимава най-дълго съществувалата компания в света – японската „Конго Гуми“, попита Билалов, а възможните варианти бяха „Търговия на метали“, „Строителство“, „Логистика на товари“ и „Почистване“. Първите думи на Венко бяха, че най-логичното е да е отговор „Б“. Той обаче реши да се обади на приятел – бившият му шеф, който не успя да му помогне. Затова се наложи да „изгърми“ и третия си жокер – „50:50“, който остави „Б“ и „Д“, а Венко все пак се довери на първоначалната си интуиция и така премина и през 10-те хиляди лева, насочвайки се към въпрос за двойно по-голяма сума.

Тук участникът най-после реши да заключи като втори сигурни 20 000 лева. 12-ият въпрос в предаването бе следния: „Какво продава на бразилска банка за четвърт милиард долара нигериецът Емануел Нвуде в една от най-големите измами?“ – „Стара железопътна мрежа“, „Гробница на фараон“, „Празни нефтени кладенци“ или „Несъществуващо летище“. Висулчев не знаеше отговора, но реши да рискува и посочи третия отговор. За негово съжаление обаче се оказа, че е несъществуващото летище и той си тръгна с едва 500 лева, вместо да си гарантира 20 000. Все пак Билалов го похвали, че си е удържал на първоначалната дума, че ще стигне до въпрос за 20 хиляди лева, и го поздрави за това, че е рисков играч.

външна реклама
Новини
Мария Илиева има рожден ден днес

Снимка инстаграм Днес една от най-обичаните български певици Мария Илиева празнува рожден ден. Талантливата изпълнителка започва да пее от почти 6-годишна възраст. Днес има зад гърба си завидна кариера, работи през годините с много известни български музиканти – Графа, Любо Киров, Криско и още други. Кариерата й стартира като вокал …

БТВ
България ликува: Радослав напусна Фермата

Кадри БТВ След поредица от драматични събития и много глад, най-после стопанството на „Фермата“ се отърва от най-големия дразнител Радо, който в крайна сметка реши сам да напусне, за да запази и малкото останало достойнство у себе си. След като опита с всеки един да промени мнението му и се …

Незабавни статии
Ники Кънчев съобщи скръбна вест: Отиде си Кристи

Кадри ютуб Вестителят на хубави и лоши новини Ники Кънчев и този път остана верен на себе си и отбеляза кончината на голямата звезда Кристи Макви, вокалист и музикант от популярната рок банда Fleetwood Mac. Британско-американската рок група бе една от най-успешните групи на всички времена, продала 100 милиона записи …

error: Content is protected !!