fbpx

Турският президент дарява 7 месечни заплати за борба с коронавируса

външна реклама

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви начало на благотворителна кампания за борба с корона-вируса, в която ще се включат министри, депутати, държавни служители.

Той призова за подкрепа от бизнеса, докато междувременно общият брой на починалите в Турция от корона-вируса достигна 168. Турският президент също така призова гражданите да не чакат свещения месец Рамазан, през който се правят дарения, а да подпомогнат започнатата кампания сега. Реджеп Тайип Ердоган направи обръщение към турския народ след края на правителственото заседание, което за пръв път беше ръководено от него по видеоконферентна връзка. Турският лидер обяви, че дарява 7 свои месечни заплати, а министри и депутати са дарили общо над 5,2 млн. турски лири (около 1,5 млн. лв.) за кампанията за набиране на средства, съобщава БНР.

Реджеп Тайип Ердоган посочи, че за различните фирми и занаятчии е била осигурена възможност за отлагане на задълженията им към държавата без лихви. Учениците в средните училища ще бъдат освободени от такси за общежития за април, май и юни, няма да бъдат прекъсвани и стипендиите и студентските кредити.

външна реклама

По-рано министърът на финансите Берат Албайрак призова всички фирми, които са прекъснали работа поради корона-вируса, и работници, които са в неплатен отпуск, да кандидатстват, за да им бъдат изплатени 3 месечни заплати.

Общият брой на починалите в Турция от новия вирус достигна 168 души, след като 37 души загубиха живота си днес. По официални данни заразените в югоизточната ни са почти 11 000 души. В последните 24 часа са били направени над 11 500 теста, от които 1610 са били положителни. В момента в интензивни отделения се намират 725 пациенти, 523 от тях са интубирани, оздравелите са 162 души.

В някои градове специални общински автомобили мият улиците с препарати и дезинфекцират. Съществуват притеснения, че не е запълнен целият обем на язовирите заради сухата зима, а мерките за дезинфекция в страната консумират много вода.

По данни на вътрешното министерство 39 малки населени места, сред които повечето са махали, в общо 18 области на страната се намират под карантина. На входно-изходните артерии в Истанбул се натрупаха километрични колони от леки и тежкотоварни автомобили заради проверките за наличие на разрешения от областните управи за междуградски пътувания.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Партията на Трифонов засега отлага въвеждането на мажоритарен вот

външна реклама Кадър видео ФБ „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов на репликите от страна на ГЕРБ, защо е пропуснал да ги спомене. Така стартира втората по големина сила в новото Народно събрание – „Има такъм народ“ (ИТН) на …

Новини
Ива Митева към журналистите: Ще имате пълен достъп до всички части в сградата

външна реклама Кадър видео ФБ Заради противоепидемичните мерки от началото на извънредното положение през миналата година парламентарните репортери нямаха възможност да провеждат индивидуални интервюта с депутати в кулоарите на парламента, а премествайки се в сградата на бившия Партиен дом, представителите на медиите бяха разположени в зала на приземния етаж, без …

Новини
Мика е велика! Изсипаха се суперлативи в социалната мрежа

външна реклама Кадър видео ФБ „Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница“. Така започна най-възрастната депутатка – 79-годишната Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която зае председателското място преди да бъде избрана Ива …