fbpx

Треньорът на златната Стойка Кръстева: Боксът е спорт за бедни, не е тенис или голф

Новини

кадър БНТ

„Какво ще се случи занапред – със сигурност една почивка, която сме заслужили. Към момента искаме да се насладим на мига“, това каза олимпийската шампионка в бокса  Стойка Кръстева в студиото на БНТ.

По думите ѝ пътят към върха е бил много трънлив – заради пандемията, контузии и други проблеми, но въпреки всичко тя е щастлива, че са успели да постигнат този успех.

външна реклама

„Имало е тренировки, в които ми е идвало да се откажа, да поема по по-лекия път, но знам, че това не е правилно нито в спорта, нито в живота“, заяви тя.

На моменти дори треньорът Борислав Георгиев е призовавал боксьорката ни да понамали темпото, но тя стриктно е изпълнявала всички планове и задачи. По думите му тя е преодолявала себе си и болката и благодарение на това се е калила.

„Трябва да умреш няколко пъти на тренировка, за да станеш безсмъртен на ринга, за да станеш по-силен. Тя е изключително силен характер. Аз я мотивирах с по няколко изречения, но тя никога не се предаде, никога не каза „не мога“, допълни Борислав Георгиев.

Стойка се надява, че по-младите ще последват примера на спортистите ни.

„Да се борят, да преследват мечтите си и да прославят България“, призова златната ни боксьорка. Разковничето зад успеха е екипът зад спортистите и треньорите – психолози, лекари и масажисти. За Стойка медалът не е комерсиален, а е олицетворение на хубавото, доброто и задружното.

Боксът е спорт за бедни, ние не сме тенис на корт или голф, коментира треньорът Борислав Георгиев, който даде да се разбере, че не му се занимава с продговката на професионалисти, които излизат на ринга за пари.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Възползваха се безплатно от труда на Лили Иванова

снимки: Инстаграм/Лили Иванова, кадър: bTV Едно от ненадминатите качества на примата на българската поп музика Лили Иванова е, че не спира да обича и да уважава публиката си. Любовта между феновете и певицата е толкова взаимна, че може да извини дори това, че някои зрители гледат нейното първокласно шоу гратис. …

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!