fbpx

„Тренд“: 40% от българите вярват, че коронавирусът е биологично оръжие

Новини
реклама

Снимка pixabay

52% вярват, че коронавирусът е изкуствено създадена болест. Този дял се е увеличил в сравнение с юни, когато хората в тази група са били 43%. Сега 1/4 не са съгласни, че вирусът е изкуствено създаден.
53% от българите категорично не приемат конспиративната теория, че коронавирусът се разпространява чрез 5G технологията.

40% от българите са на мнение, че коронавирусът е биологично оръжие, създадено с цел да се намали населението на Земята. Малко над една трета са убедени, че коронавирусът не е по-опасен от сезонния грип.

Това показват данните от представително проучване на Изследователски център „Тренд“ по поръчка на „24 часа„, проведено от 2 до 10 ноември. Докато заразата у нас продължава да е на високи нива, 17% – 935 хил. души, все пак смятат, че коронавирус не съществува и че това е световна измама.
Повишил се е делът на несъгласните с такава теза през ноември – 65% спрямо 56% през юни. Това в голяма степен вероятно се дължи на повишаването на броя на заболелите и смъртните случаи, както и на факта, че повече хора вече познават човек, който е болен или е бил болен.

реклама

Една трета от българите пък са убедени, че този вирус не е опасен. Те смятат, че коронавирусът не е по-страшен от сезонния грип. С увеличаването на възрастта намалява делът на съгласните с това твърдение.
В странната конспиративна теория, че чрез ваксината щели да се слагат чипове, през юни са вярвали 22% от населението у нас. Сега процентът е спаднал до 16. По-развита версия на тази теория за заговор е, че Бил Гейтс стои зад чиповете, които щели да бъдат поставяни. 14% от анкетираните го твърдят.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Черно море победи Добруджа с гол на Илиан Илиев-младши

реклама Снимка: Chernomorepfc.bg Черно море записа втора победа в контролите от зимната подготовка. “Моряците” на Илиан Илиев удариха тима на Добруджа с 1:0 на стадиона в Албена. Единствения гол в мача реализира Илиан Илиев младши в 71-вата минута, съобщава официалният сайт на „моряците“. През първата част липсваха чистите голови положения. …

Новини
Дамбраускас: Не съм доволен, че не спечелихме двубоя

реклама Кадър видео Диема „Срещата завърши при равенство, но съм разочарован, защото създадохме повече положения и заслужавахме нещо повече. Но показахме характер, след като изоставахме с 0:2 и стигнахме до 2:2. Както казах след първата ни контрола, има неща, в които се справяме добре, но има и други върху, които …

Новини
Със закон регламентират работата от къщи

реклама Снимка pixabay Работниците ще имат право да се откъснат от работната среда и да не се занимават с дейности или комуникации, свързани с работата, в извънработно време, като приемане на служебни обаждания или отваряне на работни мейли. Европейският парламент гласува резолюция за създаване на нов европейски закон, който да …