Тръмп подписа няколко указа в подкрепа на икономиката, заобикаляйки Конгреса

Новини
реклама

Изображение Гугъл Мапс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа укази за подкрепа на населението и икономиката, заобикаляйки Конгреса на САЩ. Той отмени някои данъци върху заплатите, разшири обезщетенията за безработица, забрани изгонването от жилища под наем и въведе мерки за облекчаване на студентския дълг, предаде БТА, цитирана от www.economic.bg.

Данъкът върху заплатите не се взема от тези, които печелят по-малко от 100 хил. долара годишно. Указът може да влезе в сила със задна дата – от 1 август. Мярката ще бъде в сила до края на годината. Тръмп обеща, че ако бъде преизбран за президент, той ще намали трайно данъка върху заплатите.

Допълнителни 400 долара на седмица ще бъдат заделени за обезщетения за безработица. Що се отнася до изгонванията от жилища, според Тръмп, вината за пандемията не трябва да лежи на наемателите. „Това е вина на Китай. Не искаме хората да бъдат изгонени. Указът, който ще подпиша, най-вече ще реши този проблем“, заяви държавният глава на пресконференция.

Заповедите на Тръмп нарушиха контрола на Конгреса над федералните разходи и изглежда вероятно ще бъдат посрещнати със законови предизвикателства. Президентът опроверга действията си според нуждите, като има предвид, че депутатите не са успели да постигнат споразумение за повече пари в спъната икономика на САЩ, което пречи на ноемврийското му преизбиране.

Тръмп се надява четирите заповеди, които е подписал, да сигнализират на американците, че той действа там, където Конгресът няма да се справи с икономическите проблеми от пандемията COVID-19, която прекрати почти всички аспекти на американския живот. Не е ясно какво ще бъде икономическото въздействие от действията му и заповедите му не адресират няколко области, които са били част от преговорите в Конгреса, включително финансиране за училища и държавни и местни власти.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Валери Симеонов обеща: Добавки по 50 лева за всеки пенсионер ще има и през ноември, и през декември

реклама снимка: Вихрогон Добавки от 50 лв. към пенсиите ще има до края на годината. Това стана ясно от думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов. „Нашето предизборно обещание вече е факт – при 250 лв. минимална пенсия, с добавката от 50 лв, която беше продължена до октомври, тя ще бъде …

Новини
Отровното трио показа държавната резиденция на Гешев и попита: Как италианската спалня и билярда са мерки за сигурност?

реклама снимки: Фейсбук/Отровното трио , Тутър/@IvanGeshevPG „Заради оглушителното мълчание на Министерски съвет по въпроса защо Иван Гешев живее в резиденция Бояна (дом №5) и неговото изказване, че „от този храст няма да излезе заек“, решихме да покажем съдържанието на „храста“, това написа Отровното трио в свой пост във Фейсбук. Бабикян, …

Новини
Николай Нанков, любимецът на Бойко Борисов, се оженил тайно в четвъртък

реклама снимка: Фейсбук/ Николай Нанков Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков вече е женен, предаде 24chasa.bg. Нанков и любимата му Елена минали под венчилото на тайна церемония миналия четвъртък, издаде премиерът Борисов по време на посещение във велинградското село Грашково. „Сега съм взел Нанков, който се ожени тайно …