fbpx

Този млад войник днес е един от най-успелите бизнесмени в България

БГ звезди

Кадри Нова ТВ: Този млад войник днес е един от най-успелите бизнесмени в България

Току що отминалия празник „Гергьовден“, който е и ден на Българската армия върна спомените от казармата на Маги Халваджиян.

Редовна военна служба от години вече няма, но мъжете на средна възраст си спомнят много добре живота там и това дори е тема без която не минава нито едно събиране на маса.

Аз бях в казарма две години плюс два-три месеца, спомня си Маги Халваджиян по Нова тв.

Ние бяхме с дипломи от Москва, завършили цирково училище и трябваше да ни измислят място, където да можем да излизаме веднъж седмично, за да си поддържаме формата.

Решението бе строителни войски, в които имаше и ансамбъл. В общи линии се забавлявахме, ние бяхме артисти, но по едно време ни дадоха и пушки и трябваше да пазим. Мен ме сложиха да пазя ареста.

Той изпуснал арестант и бил наказан и разжалван заради тази случка. Прекарал в ареста двадесет дни.

Това, на което учи казармата от една страна е дисциплината, няма мърдане там. В пет часа си станал и си на крак и изпълняваш всичко, каквото трябва да се направи и се научава, че в живота има правила, които трябва да се спазват. Не можеш да си правиш каквото си искаш. Ако не спазваш правилата има последствия и го научаваш в ранна възраст. Смятам, че от тая гледна точка казармата е полезна.

И както е обичайно разрази се спор дали трябва да се върне наборната служба.

МИНИМУМ 1ГОДИНА ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ ОБРАТНО! ЩЕ ПОМОГНЕ МНОГО НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН АСПЕКТ ОСОБЕННО В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН!

Така се защитаваше Държавата,а сега се продава.

Казармата учила на дисциплина? Може би, за изтърваните във възпитанието си момчета. Още от първия ден започнахме обратното броене 730, 729 … Тегава работа. Само тези дето смятаха да останат да работят военни си гледаха присърце военната служба. Другите – „Ден да мине, самун да загине“

Моите спомени са 1 година мощно пиянство! Преди казармата не пиех и не пушех, като излязох пушех по 2 кутии на ден и издържах на бутилка ракия без да ми личи, че съм пил! Това беше голямата полза! А, и една година як мързел и скука!

Блиц Новини
Щъркел ударен с огромен леден къс бере душа

Кадри БТВ Щъркел е бил жестоко ранен снощи при невижданата градушка в Ботевград. Ураганен вятър и порой в Новозагорско нанесоха сериозни материални щети – счупени прозорци на сгради и автомобили, отнесени покриви, паднали дървета и наводнени улици. Птицата се опитала да спаси малките си, като ги прикрие с тялото си. …

Блиц Новини
Обмислят допълнителни такси за тока, водата и автомобилите

Кадри Нова ТВ Едва минали изборите и нови такси надигат глава. Отлагани доскоро натоварващи бюджета нововъведения, искани както от страна на енергодружествата, така и от ВиК дружествата влизат на обществено обсъждане. На заседанието на КЕВР преди дни стана ясно, че доставчиците на електроенергия искат въвеждане на такса достъп, което означава, …

Блиц Новини
Шеф готвачи нападнаха „Кой да знае?“

Кадри БТВ Двама готвачи показаха знания в „Кой да знае?“. Шеф Сарафов и шеф Кустев този път бяха един срещу друг и се бориха заедно с капитаните Милица Гладнишка и Христо Пъдев да спечелят колкото може по-висока сума за хората зад гърба си. Със страхотното си чувство за хумор шефовете …

error: Content is protected !!