fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ

Трима играчи минаха през стола на богатството тази вечер, като общият знаменател, който ги обедини, бе, че жокерите, с изключение на един, не им помогнаха, и то на много ниски суми.

Първи играта си от вчера в „Стани богат“ продължи Цветан Петров, който е бивш спец от военно-въздушните сили.

Той започна с три жокера от въпрос за 1000 лева, като бе попитан „Коя от боите при играта на карти е известна още като трефа?“ – спатия, купа, пика или каро. Участникът веднага посочи правилно отговор „А“, но след това мъките му в играта започнаха.

Въпросът за 1500 лева бе „Коя е първата тъмнокожа актриса, която печели награда „Оскар“ за главна женска роля?“ – Уитни Хюстън, Ванеса Уилямс, Хали Бери или Анджела Басет. Той първоначално изключи Уитни Хюстън и Хали Бери, тъй като, по думите му, били певици. Поиска жокер „50:50“, но останаха тъкмо те двете.

Затова Петров реши да се обади на приятел – Павлина Николова от Варна. Тя не успя да му помогне и той реши да рискува с Уитни Хюстън. Михаил Билалов го попари, че правилно е Хали Бери и така си тръгна с 500 лева и без да използва жокера „помощ от приятел в публиката“.

След това срещу водещия седна Ана Якимова, която бе представена като преподавател в Национална търговско-банкова гимназия с хоби тичане и четене на книги на Стивън Кинг.

След стартовите пет въпроса тя бе попитана: „Коя от планетите не е един от газовите гиганти?“ – Марс, Уран, Сатурн, Юпитер. Якимова бързо се ориентира към Марс и това бе верен отговор.

Последва за 1500 лева: „Кое легендарно създание се използва като ездитно животно в сериала „Игра на тронове“?“ – Еднорог, Дракон, Феникс или Левиатан.

Участничката призна, че не е гледала сериала и повика приятелката си от публиката. Тя обаче също се оказа, че не е гледала и бе пратена отново на мястото си без да помогне.

Затова преподавателката звънна по телефона на приятел – Йордан Йорданов от София, обаче и той не знаеше. Затова Якимова реши да рискува и посочи еднорог, но Билалов я разочарова, че е дракон, което я свали на 500 лева.

Третият участник за вечерта бе Кирил Радославов – софтуерен консулт в компания за автомобилни части.

След първите пет въпроса Билалов го попита: „Като какво може да се определи т.нар. коперто, с което ще се сблъскате, ако отидете на ресторант в Италия?“ – Намаление, Двойна порция, Бакшиш или Глоба за пушене.

Кирил нямаше прредстава, въпреки че е ходил в Италия, и затова се обади на приятел – Жорж Христчев от София. Следвайки традицията за днешната вечер, и този жокер се оказа ялов, тъй като Христчев не успя да помогне.

Затова Радославов прибегна и до втори такъв – „50:50“. С негова помощ успя правилно да посочи бакшиш.

Останал само с един жокер, той реши да заключи 1500 лева като втора сигурна сума. „За кой друг проочут автор се смята, че умира на една и съща дата с Шекспир?“, бе питането, а вариантите – Данте Алигиери, Мигел де Сервантес, Александър Дюма-баща и Паисйий Хилендарски.

Тук софтуерният консултант нямаше представа и използва и третия си жокер – помощ от приятел в публиката. Неговата приятелка Цветелина го насочи към Дюма и Сервантес, той също се ориентира съм Сервантес и се спря на този отговор, който за негова радост се оказа верен.

Питането за 2000 лева бе: „В коя държава се намират градовете Джалалабад и Кандахар?“ – Пакистан, Афганистан, Индия или Русия. Участникът знаеше верният отговор – Афганистан.

„Снимачната площадка на кой филм събира Стивън Спилбърг, Кари Фишър и Рей Чарлз?“, бе питането за 3000 лева, а опциите – Междузведни войни, Челюсти, Блус брадърс и Извънземнотго. Радославов избра Извънземното, но се оказа, че верен е Блус брадърс и той си тръгна с 1500 лева.

Блиц Новини
Ники Кънчев си намери майстора в „Стани Богат“

Кадри: бТВ Ники Кънчев е известен с хапливия си език и с това, че често поставя гостите си в неудобни ситуации, но ето че тази вечер и той си намери майстора. Водещият на „Стани Богат“ бе поставен на място от лекар, и то в момент, в който ни най-малко го …

Блиц Новини
Алекс Сърчаджиева съжали пред Деси Стоянова, че изтървала Сашо Кадиев

кадри bTV Сашо Кадиев само за малко отсъства от ефира на bTV след спирането на хитовото предаване „Кой да знае?“. Той се завръща в новото семейно шоу „Аз обичам България“, но този път като капитан на отбор. Часове преди излъчването на първия епизод на играта, две телевизионни водещи – Деси …

Блиц Новини
Конспирация по БТВ: „Ергенът“ клати държавата

кадри bTV Водещите на „Тази сутрин“ Златимир Йочев и Мария Цънцарова лансираха в ефир конспиративна теория за връзката на риалитито „Ергенът“ със ситуацията в държавата. „Когато започне „Ергенът“ или навлезе в по-решителна фаза, в България стават политически сътресения“, така обобщи наблюденията си сутрешното дуо. „Я меморандуми, я арести…“, това коментира …

error: Content is protected !!