fbpx

Томислав Дончев: Няма как всичко в България да бъде затворено като във Франция

Новини
реклама

Снимка: Фейсбук/Томислав Дончев

Няма как всичко в България да бъде затворено, по примера на Франция. Това заяви в ефира на Дарик радио вицепремиерът Томислав Дончев. Според него страната ни по-скоро трябва да възприеме модела на Германия, чийто канцлер Ангела Меркел призна, че страната няма ресурс да се справи, ако бъде бъде блокирана отново, както през март.

Ако се предприемат по-сериозни мерки срещу разпространението на коронавируса, фокусът трябва да е върху рисковите групи, коментира Дончев. Той каза още, че на общинско ниво там, където е имало нужда, капацитетът на патронажа е бил усилен.

В отговор на въпрос кой е писал плана за възстановяване и устойчивост на България, Дончев заяви, че са го изготвили експерти в Министерския съвет и Министерството на финансите. Планът е структуриран в четири стълба, но това не е финална версия на документа, уточни Томислав Дончев. Един подобен документ не трябва да се превръща в миш-маш от исканията на всички. Трябва да има ясна рамка, посочи вицепремиерът.

реклама

Той коментира и предприетите мерки в помощ на бизнеса. Схемата „3-10“ ни позволи да се стигне до много малки компании, обяви Томислав Дончев.

Във връзка с мерките за енергийна ефективност, вицепремиерът коментира, че те не бива да бъдат примитивизирани. Не бива да свеждаме нещата до подмяна на дограми и фасадни изолации, коментира вицепремиерът. По думите му трябва да има съфинансиране, а за това има няколко варианта.

Предвидената инвестиция за железниците е над 1 милиард, обяви Томислав Дончев. Трябва да си поставим цел да качим българина отново на влак, добави той.

Очаква се до дни ЦИК да обяви общестената поръчка за доставка на машините за гласуване, каза вицепремиерът.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Паническа атака или инфаркт – симптоми, които се припокриват

реклама Снимка pixabay Ако човек има чувство на непреодолим страх, това може да е признак както на паническа атака, така и на инфаркт. Други симптоми, които се припокриват при тези състояния, включват гадене, задух и болка в гърдите. Струва си обаче да се обърне внимание на факта, че болката в …

Новини
Татяна Дончева: Бойко Борисов има нужда от гаранция, че никой няма да го убие

реклама Кадър ТV1 „С приемането на решението за свикване на Велико народно събрание се спира възможност за промяна в правителството. Там точно се циментира правителството. Не е ясно докога стои правителството, защото така е написана Конституцията, че дава възможност за такова тълкуване“, заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева пред …

Новини
При поне два симптома и по телефона, личните лекари назначават PCR тестове от днес

реклама Снимка pixabay След месец закъснение, личните лекари с договор със Здравната каса вече могат да дават направления за безплатен PCR тест. Това става възможно след публикуването на анекса на националния рамков договор в днешния брой на „Държавен вестник“. реклама Личните лекари ще издават направление за PCR изследване при наличие …