fbpx

Томислав Дончев: Няма как всичко в България да бъде затворено като във Франция

Новини
външна реклама

Снимка: Фейсбук/Томислав Дончев

Няма как всичко в България да бъде затворено, по примера на Франция. Това заяви в ефира на Дарик радио вицепремиерът Томислав Дончев. Според него страната ни по-скоро трябва да възприеме модела на Германия, чийто канцлер Ангела Меркел призна, че страната няма ресурс да се справи, ако бъде бъде блокирана отново, както през март.

Ако се предприемат по-сериозни мерки срещу разпространението на коронавируса, фокусът трябва да е върху рисковите групи, коментира Дончев. Той каза още, че на общинско ниво там, където е имало нужда, капацитетът на патронажа е бил усилен.

външна реклама

В отговор на въпрос кой е писал плана за възстановяване и устойчивост на България, Дончев заяви, че са го изготвили експерти в Министерския съвет и Министерството на финансите. Планът е структуриран в четири стълба, но това не е финална версия на документа, уточни Томислав Дончев. Един подобен документ не трябва да се превръща в миш-маш от исканията на всички. Трябва да има ясна рамка, посочи вицепремиерът.

Той коментира и предприетите мерки в помощ на бизнеса. Схемата „3-10“ ни позволи да се стигне до много малки компании, обяви Томислав Дончев.

Във връзка с мерките за енергийна ефективност, вицепремиерът коментира, че те не бива да бъдат примитивизирани. Не бива да свеждаме нещата до подмяна на дограми и фасадни изолации, коментира вицепремиерът. По думите му трябва да има съфинансиране, а за това има няколко варианта.

Предвидената инвестиция за железниците е над 1 милиард, обяви Томислав Дончев. Трябва да си поставим цел да качим българина отново на влак, добави той.

Очаква се до дни ЦИК да обяви общестената поръчка за доставка на машините за гласуване, каза вицепремиерът.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Пуснаха палав чат между Венета Райкова и Галин

външна реклама Снимки социални мрежи „Чакаме. И заедно ще четем моята книга “Вендета”, коментира Райкова под пост на певеца, представящ новия му проект. На тази близост се натъкна репортер на show.blitz.bg.. външна реклама Изглежда бившата водеща на „Горещо“ си е паднала по певеца, който напоследък залива социалните мрежи с голи …

Новини
Милица Гладнишка: Чувствах се самотна, спях с този и онзи

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Малко се знае в общественото пространство за личния живот на чаровната Милица Гладнишка. Астрисата открехна завесата и сподели пред Мон Дьо и „Неделята на NOVA“ разтърсваща история за смъртта на майка си. Актрисата разкри, че майка ѝ е била много болна и е починала …

Новини
Близо 1 660 000 българи са бедни

външна реклама Снимка pixabay Ключов приоритет е и интеграцията на пазара на труда на неактивни и безработни, в това число продължително безработните. Бедните българи са 23,8 процента от населението или близо 1 660 000 души, а целта е до 2022-ра година делът им да намалее на 22,5 на сто. външна …