Томислав Дончев коментира участието на Данаил Кирилов в писането на промените в Конституцията

Новини
реклама

Снимка фейсбук

Данаил Кирилов и Екатерина Захариева са участвали в писането на Конституцията. Странно би било да не вземе участие в този проект министърът на правосъдието. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на Нова телевизия по повод внесените от ГЕРБ промени в Конституцията.

По думите му имам всякакви мнения за промените в Конституцията и как ще изглеждат те – но единствено и само за тях може да се произнесе Великото Народно събрание.

„Демокрация е. Опасно е всички да мислят по един и същи начин. Ясно е, че всички чакат какъв ще е текстът и да му се търсят грешки. Няма как да стане само с персонални промени. Тези промени не са направени с цел да се потуши напрежението, а в отговор на искането на хората“, категоричен бе още той.

Попитан дали се дава законодателна инициатива на Съвета на прокурорите, той заяви, че им се дава възможност да предлагат промени.

Продължаваме реформата, каза той. „Президентът, за съжаление, се държи като партиен лидер. Събрана е достатъчна енергия, за да може да се претвори в промяна. В тази ситуация, дълбоко се съмнявам, някой да е в състояние да произведе предложение, което да е обект на обществен консенсус“, заяви Дончев.

Що се отнася до предложенията на ВМРО, той поясни, че не е добре партньори да си говорят с ултиматуми.
„Отношението на Радев към правителството е негативно. Понякога, когато се чудим защо хората са толкова злостни, трябва да си дадем сметка, че това е в резултат на негативното политическо говорене“, обясни той.

„Машинното гласуване не може да реши проблемът с купуването на гласове. Проблемът е друг – с текстовете от Изборния кодекс, където не е записано кой отговаря за машините. Ако не могат да бъдат закупени, ще бъдат наети за следващите избори. Не е редно МС да купува машини, за да се избегнат спекулациите. Категорично е правилна стъпка да има машинно гласуване, щом хората го искат“, каза още той.

Що се отнася до охраняването на протестите от полицията, Дончев заяви, че ресурсът на МВР не е безкраен. „Полицията ще прави всичко възможно да няма сблъсъци и напрежения. Но не може да са навсякъде“, каза още Томислав Дончев.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Каракачанов: Поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Борисов и Радев си подадат ръка

реклама Снимка ФБ Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се зае да сдобрява премиер и президент. В специална своя позиция за Деня на независимостта той обяви, че е готов да стане гарант за диалог между Борисов и Радев, пише Стандарт. Ето позицията на Красимир Каракачанов, разпространена от ВМРО: „В Деня на …

Новини
Румен Радев: Да си дадем сметка за историческата си роля и да поемем съдбата си в свои ръце

реклама Снимка ФБ Прокламацията на Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност. Дързък, но и далновиден акт, около който българите се обединиха, независимо от политическите си пристрастия и убеждения. Рядък миг, в който граждани и управници съумяха „еднакво да мислят и едно да желаят“ в името на добруването …

Новини
1
Борисов: Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит

реклама Снимка ФБ „Отбелязваме 112 години от обявяването на независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и международно положение. Днес единствено независимите държави могат да отстояват ефективно националния …