fbpx

Тома Биков, ГЕРБ: Имаме 5 човека за премиер

Новини
външна реклама

Кадър видео БНТ

Можем да предложим дългосрочна и краткосрочна програма за управление. Това коментира пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ. Дали ще можем да управляваме е въпрос към другите политически сили. Ние сме напълно готови да сме конструктивна опозиция, обясни той. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ пред БНТ.
В същото време адвокат Николай Хаджигенов каза пред телевизията, че „Изправи се! Мутри вън“ още днес ще отправят покана за разговор с формацията на Слави Трифонов за съставяне на кабинет с мандата на „Има такъв народ“, които станаха втора политическа сила на изборите.

Вариантите за правителство на ГЕРБ
Тома Биков разви няколко варианта за нов кабинет. Единият е правителство на ГЕРБ и партии, които го подкрепят. Биков не посочи кои са тези партии. До момента единствено от ДПС не са казали дали ще подкрепят правителство на ГЕРБ. Всички останали политически формации обявиха, че няма да подкрепят нов кабинет на ГЕРБ.
Биков посочи, че при този вариант е възможно начело на правителството да не е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Тази хипотеза беше лансирана още в сряда от вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева и социалният министър Деница Сачева. Кой ще е бъдещият премиер зависи от преговорите, каза Тома Биков.

външна реклама

„Имаме пет човека, които може да станат министър-председател“, заяви Тома Биков и отказа да посочи имена.
На въпрос дали ГЕРБ ще подкрепи правителство начело със Слави Трифонов, Биков отвори така:
„Ако се кандидатира, сме готови да го обсъдим.“
Другият вариант за кабинет е за правителство от политици експерти, които не са толкова публични в момента, каза Тома Биков.
Кабинет на Трифонов с подкрепата на БСП Адвокат Николай Хаджигенов от формацията „Изправи се! Мутри вън“ през БНТ разви тезата за правителство на „Има такъв народ“, което е подкрепено от партиите на протеста и БСП.
„Харесвали ни или не, на нас гласовете на БСП ни трябват“, каза Хаджигенов. Според него това е единственият начин Бойко Борисов да бъде свален от власт.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова вече заяви, че няма да подкрепят ГЕРБ и даде да се разбере, че биха подкрепили Трифонов.
Хаджигенов съобщи още, че с партията на Слави Трифонов днес ще водят преговори за евентуален нов кабинет.
Николай Хаджигенов каза, че ако се наложи е готов да стане министър, но не и председател на Народното събрание.
Председател на парламента Председателят на 45-тото Народно събрание трябва да е от ГЕРБ, каза Тома Биков без да посочи
имена. Той допълни, че„ това е неписано правило – първата политическа сила да излъчи
председател на парламента“.
Не така мисли обаче Николай Хаджигенов. Той заяви, че „Изправи се! Мутри вън“ няма да подкрепят председател на парламента от ГЕРБ.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НС задължи премиера да се яви и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост

външна реклама Кадър видео ФБ Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на Народното събрание на 21 април и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост. Мая Манолова от ИМВ внесе проекта на решение, след като стана ясно, че министър-председателят е в отпуск и няма да …

Новини
Президентът Румен Радев ще проведе консултации в понеделник с политическите сили

външна реклама Снимка профил ФБ В съответствие с Конституцията, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях, съобщи Нова ТВ.   Предвидените в Конституцията консултации с …

Новини
Тошко Йорданов по адрес на Борисов: Джипко Бибитков не дойде в парламента за пореден път

външна реклама Кадър видео БТВ С доста нападки, подвиквания и подмятания върви заседанието на НС. Най-бурни реакции предизвика точката от дневния ред за искането Бойко Борисов да се яви и да даде обяснение за Плана за устойчивост и развитие на България след коронакризата, пише Актуално. В дебата се стигна до …