fbpx

„Свободна Европа“: Правят ли партия Кирил Петков и Асен Василев?

Новини

Популярността на двамата служебни министри расте с всеки изминал ден. Някои от политическите играчи виждат вече заплаха в тяхно лице, ако решат да се впуснат в политиката с нов проект.

Над 92 000 души. Толкова наброява групата във Фейсбук, наречена “Кирил Петков за министър-председател на Република България”. Расте като гъба, предлага оживени дискусии, а някои потребители дори сравняват служебния министър на икономиката с Васил Левски, пише Полина Паунова в Свободна Европа. .

Снимка на Петков, допълнена с популярния цитат на Апостола “Дела трябват, а не думи” е харесана от близо 4,5 хиляди души.

външна реклама

Не е само Фейсбук

Всички политически играчи, без изключение, вече изчисляват дали е възможно на терена да се появи нова партия около Кирил Петков и служебния министър на финансите Асен Василев. Ако да, кога?

Някои дори съвсем открито си казаха, че не биха искали това да се случва. В петък например темата стигна и до Народното събрание. От трибуната я повдигна заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, който уж на шега посъветва Василев и колегата му да не създават нов проект.

Самите служебни министри не отричат, но и не потвърждават официално намеренията си. От всичко, което става на политическата сцена, се разбира само това, на което едни няма да повярват, а други няма да харесат: че към края на август все така не е ясно дали ще има такава партия.
Думите на министрите

В петък Василев каза пред журналисти, че докато е служебен министър „няма да участва в такъв проект“.

В неделя Кирил Петков даде интервю за БНР. След няколко въпроса в тази посока, които опита да избегне, в крайна сметка Кирил Петков каза: “това, за което ме питате, не знам какъв е точният отговор”.

 

Целият анализ можете да видите ТУК

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БТВ
БТВ „утрепаха“ зрителите си с поета на Слави

кадри bTV БТВ изненада зрителите си с доста скучно за зрителите интервю с бившия депутат от ИТН и дългогодишен сценарист на Слави Трифонов Ивайло Вълчев. В коментарите някои зрителите го определиха като „най-безсмисленото интервю, което е излъчвано в българския телевизионен ефир напоследък“. външна реклама В предаването „Лице в лице“ той …

БГ звезди
Любимата на Джино Бианкалана му каза „да“

Снимка: Джино Бианкалана, Инстаграм Риалити героят Джино Бианкалана изпитва истинско щастие в последно време. Той пусна снимка в социалните мрежи, на което се вижда как е коленичил пред любимата си Кристиана Канева с пръстен в ръка. „По дяволите! Тя каза „да“, пише към снимката двукратният победител в „Биг брадър“. Двамата …

БГ звезди
Вдовицата на Илия Павлов в опасна близост с Антонио Бандерас

Снимка: Дарина Павлова, Инстагам Дарина Павлова публикува снимка с популярния холивудски актьор Антонио Бандерас. Вдовицата на бившия бос на „Мултигруп“ Илия Павлов е постнала кадъра, за да честити рождения ден на испанеца, който навърши 62 години. Покойният й съпруг бе роден само четири дни преди Бандерас – на 6 август …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!