fbpx

Свлачище затрупа къща в Смолян, седем деца са пострадали

Новини
реклама

Кадър видео БНТ

Късно снощи тонове пръст и камъни се свличат върху къщата на семейство Райчеви в Смолян, докато спят.

11 души пострадаха, а осемгодишно дете е настанено в болница с тежки наранявания. Останалите са пострадали леко. Причината са обилните дъждове, които валят вече трети ден.

 

„Всичко се срути, да, върху децата ми и върху мене. Зор беля изкарах и децата и мен“, казва пострадалият Асен Райчев.

Съседи са помогнали на семейството и са закарали пострадалите в болница, съобщи БНТ.

Седем от пострадалите са деца. Едното от тях – осемгодишният Александър има най-сериозни наранявания и е настанен в смолянската болница. Другите са прегледани и изписани.

реклама

„Ако не беше реакцията на пожарната щяхме да имаме задушени хора в тази съборена постройка“, казва Андриян Петров – зам.-областен управител на Смолян.

Малко по-късно падна и стена на къщата до нея. Там пък затиснаха бабата и дядото. така пострадалите при инцидента стават 11.

Пострадалото семейство остава без дом и временно е приютено в съседната къща.

От Община Смолян съобщиха, че се осигурят за тях общински жилища.

Валежите в Смолянско продължават и са повече от 30 литра на квадратен метър. Река в Баротин преля и наводни две къщи и склад. За щастие няма пострадали.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От пътна полиция предупреждават: Глобите се плащат само по сметка, посочена във фиша

реклама Снимка piuxabay Не се допуска заплащане на глоба чрез пари в брой на мястото на извършване на нарушението или проверката предупреждават от Пътна полиция. На сайта им е качена информация как става плащането на глобите, както и списък на най-често допусканите грешки при попълване на документите. Как могат да …

Новини
Заведенията отварят след 20 февруари

реклама Снимка pixabay На продължила няколко часа среща в Министерство на здравеопазването между ресторантьори и ресорни министри съгласие не е постигнато. Ако не получим решение до края на седмицата, което да е в наша полза, следващия понеделник ще отговорим с решение от наша страна, заяви Ричард Алибегов пред журналисти, пише …

Новини
При виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайници веднага вземете мерки

реклама Снимка pixabay Много признаци показват, че артериалното налягане не е в норми. Атмосферното налягане, емоциите, температурите на въздуха и други външни условия могат да му повлияят да падне или да се вдигне. Виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайниците – всичко това е, че кръвното ви е …