fbpx

Сушенето на дрехи в стаята крие опасности

Новини
реклама

Снимка pixabay

Сушенето на дрехи в домовете повишава нивото на влагата с 30 на сто и е свързано с повишен риск от астма и алергии, които са особено опасни за най-малките и създава идеални условия за размножаване на плесенни спори. Тези спори могат да причинят инфекции на белите дробове, предупреждават лекарите.

През есента и зимните месеци повечето хора сушат дрехите си на радиаторите. Въпреки че това е относително бързо решение, изобщо не е добра идея и води до редица здравословни проблеми. А именно, сушенето на дрехи върху радиатора води до изпаряване на омекотители и детергенти и това повишава риска от алергия, пише Актуално.

Професор Дейвид Денинг и неговия екип в Националния център в Манчестър са издали предупреждение след лечение на все по-голям брой пациенти, които са вдишали Aspergillus – гъбични спори. Професор Денинг казва: „Една пералня с мокро пране съдържа почти два литра вода, която се освобождава в стаята .

Повечето от нас са или имунизиран срещу гъбички, които растат в тези влажни условия, или имунната система е достатъчно здрава да се бори с инфекцията. „Но за страдащите от астма тя може да доведе до кашлица и хрипове и при хора със слаби или повредени имунни системи, гъбичките могат да причинят белодробна аспергилоза – състояние, което може да причини непоправимо увреждане на белите дробове и синусите.

Моят съвет е мокрото пране да се простира навън, в сушилна машина или в добре проветрено закрито пространство далеч от спални и жилищни площи.“ Винаги трябва да поддържате купа, пълна с вода близо до радиатора .

В този случай въздухът никога няма да изсъхне. Когато въздухът изсъхва, това се отразява отрицателно на дихателните пътища. Лигавиците стават сухи и след това те привличат алергени, които причиняват различни инфекции. Симптомите на инфекцията са многобройни: кашлица, хронична умора, дразнене на очите, кожата и гърлото, главоболие или гадене.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Юрген Клоп: Загубата е голям удар за нас, но нещата не са приключили

реклама Кадър видео инстаграм „Трябва да се защитаваме по различен начин, не се справихме добре. Има много ситуации, които да се разгледат. В крайна сметка допуснахме гол, направихме грешка. С това владение на топката, което имахме, трябва да създаваме повече възможности за гол. Всичко бе добре до последния пас”. Мениджърът …

Новини
От понеделник „Пирогов“ спира плановия прием и свижданията

реклама Снимка pixabay Разрешава се само по един придружител на тежко болни пациенти, преминаващи през приемните кабинети на Мултипрофилното спешно отделение.Това се прави с цел да се ограничи разпространението на COVID-19 „Пирогов“ спира плановия прием и плановите операции. Забраняват се и свижданията, съобщават от здравното заведение. Със заповед на директора …

Новини
Нов силен трус в Гърция, усетен в Пловдив, Кърджали и София

реклама Снимка pixabay Ново силно земетресение в Гърция е регистрирано към 20:38 ч. местно време снощи. По данни на националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН трусът е бил от 5,9 по Рихтер. Последвали са трусове от 5,2 и 4,5 по Рихтер. Епицентърът е бил отново в района на …