fbpx

Сунай Ремзи: Извърших убийство, а хора от ДПС ми помогнаха да се укрия

БТВ

кадри bTV

Сунай Ремзи, който е на свобода след 15 години в затвора за убийство, направи скандални разкрития в студиото на bTV. Той разказа, че след като убил мъж, с който бил в конфликт в Силистра през март 2007-а, хора от ръководството на ДПС и дипломати са му помогнали да се укрие в Турция. На Ремзи, който тогава е бил активист на партията, му било наредено да отиде в съседната ни държава, за да не повлияе отрицателно на резултата на ДПС на първите евроизбори у нас, които се провеждат по-малко от два месеца след убийството.

Ремзи заяви, че идеята да се укрие в чужбина не била негова. Той обясни, че имал „уговорка с представители на държавата“, както и с „партийни представители“ да се укрива, докато минат изборите, след което да се предаде.

външна реклама

Докато бил в Турция пък, неговите трима адвокати заявили, че при извършеното убийство Сунай Ремзи е бил под въздействието на алкохол и наркотици. Той заяви, че това не е вярно и тази защитна теза е изцяло измислена от адвокатите. „Тогава бях изпил 5 фанти“, коментира Ремзи.

Миналата година Ремзи е освободен предсрочно, когато от 20-годшината му присъда остават по-малко от три години. Междувременно пише статии и книги от затвора в Белена, оглавява и организация за опазване на правата на затворниците.

„Не искам да се връщам в политиката, в политиката нищо не се е променило. Продължават да си купуват гласовете“, коментира бившият млад лидер и общински съветник от ДПС в Силистра. За самото убийство той обясни, че не помни нищо, защото вероятно съзнанието му блокира случката. Жертвата му е човек, с когото са дали пари на едно и също лице, а възникналият спор е кой да си прибере дължимото първи.

„Много кофти е да отнемеш бащата от едни деца и на една жена мъжа“, каза Сунай Ремзи по bTV. „Човек се пръска като стъкло“, така той описа състоянието след престъплението, което зачерква ранния му успех в бизнеса и политиката. Той призна също, че възхода си преди убийството дължи на „батковците в София“, които го направили част от икономическите си интереси. „Доста голям грях извърших и си плащам за него и сега, като давам това интервю“, каза още Ремзи пред Сашо Кадиев и Деси Стоянова.

външна реклама
Незабавни статии
Роналдо вероятно пропуска следващия мач на Португалия

Ужасна вест хвърли в тревога феновете на един от най-великите играчи на всички времена. Нещо се случва с Роналдо покрай разрива му с Манчестър Юнайтед. Той вероятно не е в добра кондиция, а може и да има травма. външна реклама Преди минути треньорът на Португалия каза ясно, че е малко …

Незабавни статии
Мария Илиева празнува рожден ден днес

Снимка инстаграм Тя е родена на 1 декември 1977 г. и днес става на 45 години. Днес една от най-обичаните български певици Мария Илиева празнува рожден ден. външна реклама Талантливата изпълнителка започва да пее от почти 6-годишна възраст. Днес има зад гърба си завидна кариера, работи през годините с много …

БТВ
България ликува: Радослав напусна Фермата

Кадри БТВ След поредица от драматични събития и много глад, най-после стопанството на „Фермата“ се отърва от най-големия дразнител Радо, който в крайна сметка реши сам да напусне, за да запази и малкото останало достойнство у себе си. След като опита с всеки един да промени мнението му и се …

error: Content is protected !!