fbpx
БТВ

Кадри: БТВ

Силна игра в „Стани богат“ направи студентът по право Живодар Костов от Стара Загора. Неговото участие стартира още в снощния епизод, когато отговори на първите седем въпроса. Тогава обаче „изгърмя“ два от жокерите си само на един въпрос. Поради тази причина днес заключи 2000 лева като втора сигурна сума още докато седна в стола на богатството.

„Кой от героите е елф от „Властелинът на пръстените“?“, го попита Ники Кънчев, а опциите, между които му даде да избира, бяха Азриел, Ариел, Андор и Арвен. Участникът призна ,че е гледал поредицата и веднага изключи два от отговорите. В крайна сметка се спря на Арвен и това бе вярно решение.

Последва питането „Разстоянието между кои две европейски столици е най-малко?“ – Белград и Загреб, Братислава и Виена, Будапеща и Букурещ или Киев и Минск. Живодар разкри, че е бил в Братислава и знае, че разстоянието до Виена било между 50 и 70 километра. След това изключи един по един всички останали отговори и се спря именно на столиците на Словакия и Австрия. Водещият го зарадва, че продължава напред.

Въпросът за 5000 лева бе „В кой спорт България печели първия си златен олимпийски медал?“ – Лека атлетика, Борба, Художествена гимнастика или Вдигане на тежести. Костов сподели, че обича да гледа всякакви спортове. Той изключи първо художествената гимнастика, а след това и леката атлетика, сещайки се, че Тереза Маринова е шампионка на троен скок, но в XXI век и това няма как да е първото ни злато.

Дилемата му беше между двата силови спорта. Старозагорецът така и не успя да вземе решение и затова звънна на приятел – Валентин Кирчев от Чирпан, който му каза, че на 80 процента е сигурен, че е борба. Участникът го послуша и това бе верен отговор.

Последва питане за 10 000 лева: „Какво означават в превод последните думи на Иисус Христос на кръста: „Елои, елои, лами сабахтани“?“ – „Господи, идвам при теб“, „Прекланям се пред Бог, „Боже мой, защо ме остави“ или „Моля се за всички нас“. Той поразсъждава известно време и реши да заложи на отговор D – „Моля се за всички нас“. За негово съжаление обаче верен се оказа „Прекланям се пред Бог“.

Така Живодар си тръгна с 2000 лева, оставяйки много добри впечатления на зрителите.

Блиц Новини
Ники Кънчев се изкефи на рокер в „Стани богат”, но после го подведе

кадри bTV Очите на водещия на „Стани богат” Ники Кънчев буквално светнаха, когато срещу него на Стола на богатството седна рокерът Христо Миевски. Мотоциклетният ентусиаст, поднат и като Хари, се хареса много на Кънчев със стила си, който показваше ясно какъв е основният му интерес. Играчът премина малко колебливо през …

Блиц Новини
Кънчев се изуми: Въпрос за Симеон II провали играч в „Стани богат“

кадри bTV Една от най-важните особености на „Стани богат” е да се чете внимателно въпроса и да се разсъждава върху него. Въпреки че това се повтаря често от водещия на играта, постоянно се появяват играчи, които забравят за това. Такъв беше случаят с Красимир Божинов, IT специалист с 30 годишна …

Блиц Новини
Огромен гаф при въпрос за 3000 лева в „Стани богат“

Кадри: бТВ Рентгеновият лаборант Павел Антонов продължи играта си в „Стани богат“, но последния въпрос, който му бе зададен от Ники Кънчев поради много дискусии. За 2000 лева Павел бе попитан: „Коя легенда на Формула 1 създава нискотарифна самолетна компания, докато е действащ пилот“? – Михаел Шумахер, Аертон Сена, Ники …

error: Content is protected !!