fbpx

Студен северен вятър сваля температурите, минималните под нулата

Новини
реклама

Снимка pixabay

С умерен до силен северен вятър нахлува студен въздух, който ще понижи температурите през следващите дни. Плътна облачност и валежи ще обхванат цялата страна.

Максималните температури ще са от 7 до 12 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще е облачно. На много места ще има валежи от дъжд, над около 1700-1900 метра – от сняг, в отделни райони ще са силни. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 5, а на 2000 метра – около нулата.

Край морето ще вали силно, термометрите на брега ще се качат до 11-12 градуса, а сред вълните от 2-3 бала – до 17 градуса.

През следващите дни до края на седмицата в повечето райони облачността ще остане по-често значителна, но вероятността за валежи е по-малка. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има над Южна България в петък и неделя. В четвъртък вятърът ще стане от изток-североизток, в източните райони ще бъде умерен и застудяването ще продължи, като температурите ще са почти без дневен ход.

реклама

В петък и през почивните дни ще се понижат и минималните температури, и средноденонощните вече ще бъдат близки и дори малко по-ниски от обичайните. В понеделник в повече райони ще има разкъсвания и намаления на облачността, ще бъдат и по-продължителни. С обръщане на вятъра от запад, температурите ще се повишат, но за кратко.

Във вторник с усилване на вятъра от северозапад, в Източна България по-късно от север-североизток, отново ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, повишава се и вероятността за валежи.

През следващите дни до края на седмицата в повечето райони облачността ще остане по-често значителна, но вероятността за валежи е по-малка. Застудяването ще продължи.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Подарете незабравима Коледа на семейството с кредитите с 15%отстъпка от MiniZaem.bg

реклама Децата ви вече са изпратили писмата си до дядо Коледа и очакват с нетърпение подаръците под елхата. Половинката очаква обещаната още в началото на годината приказна Коледа на красиво и спокойно място, заобиколена от всичките си любими хора. Вие искате да изпълните всички им желания, но с всеки изминал …

Новини
Мариела Нордел за Камен Чанев: Отиде си моят приятел, моето братче, един светъл човек и голям артист!

реклама Снимка профил ФБ По повод кончината на известния наш оперен певец Камен Чанев, Мариела Нордел изля чувствата си в дълъг пост в социалната мрежа. Ето какво написа тя: Днес е най-тъжният ми ден, отиде си моят приятел, моето братче, един светъл човек и голям артист! Преди 34 години, в …

Новини
Доц. Мангъров: Чувам, че в някои болници лекуват деца по безумен начин

реклама Кадър видео БНТ Нeнaвиждaм aдминиcтрaтивнaтa рaбoтa и никoгa нe cъм имaл жeлaниe дa ce зaнимaвaм c пoлитикa, тaкa чe и дa мe пoкaнят нe миcля, чe щe приeмa дa cтaнa пoлитик. Тoвa кaзa в интeрвю зa „Иcтoрии oт прeхoдa“ дoц. Aтaнac Мaнгърoв, зaпитaн дaли би ce включил в пoлитикaтa, …