fbpx

Страхът от ковид-19 може да отключи куп болести, от безсъние до паник атаки

Новини
реклама

Снимка pixabay

Съзнателното набиване в главите на хората думи като „нещо страшно, непознато, незапомнено“, публични заклинания като „яко ще се мре“, не помагат по никакъв начин на хората. Още по-лошо, могат да доведат до отключване други заболявания, или да засилят съществуващи. Това облъчване води до срив в имунитета, който 90% е психологически, както вече сме писали в тази рубрика на базата на международни научни изследвания, пише 19 минути.
Стресът се развива в страх и хормонът на жертвата включва програмата за самоунищожение на организма, чисто физически.
Всички знаем за поне няколко попаднали в медиите случая на самоубили се от страх от ковид19, които бяха описани като жертви на вируса. Но никой не е изследвал придобитите вследствие на това насаждане на страх от властите и медиите други заболявания.
Психосоматично се пораждат най-видимо кожни проблеми. Те могат да се развият при неспадащи нива на стреса и страховете сериозни дерматологични проблеми.
Другата група, вече невидими, но усещани остро заболявания, са свързаните със стомаха. Често те вървят успоредно с видимите кожни проблеми. Най-често се изразяват в остри язви.
Безсънието, което също се поражда от психологическо претоварване и страхове, може да доведе до цял ред заболявания или да им бъде симптом. Може да бъде успоредно с получаване на паник атаки, чието често проявление е задушаването, тълкувано от мнозина като признак за коронавирус.
Доста хора попаднаха и в болница с такъв проблем, там вече бяха заразени с К19 и влязоха в статистиката като ударени от него.
Най-тежките случаи на поражения, предизвикани от стреса и страховете, свързани с прекомерното психологическо натоварване, съзнателно провеждано от властта и медиите покрай коронавируса, са с инфаркти. Сърдечните удари също влизат в графата на починалите от коронавирус, макар физически да нямат общо с него.
Ако подобни тревоги и страхове се трупат дълго време, а почти цялата 2020 г. мина под тази зловредна доминация, по-късно се разбира, че цялото „страхуване“ и заклинанията „яко ще се мрем“ да отключили много случаи на рак и на автоимунни заболявания, каквито немалко специалисти пророкуват и във връзка с ваксините, отново насочени срещу коронавируса.
Основният лайфхак за справяне с тези проблеми е намаляването на медийното облъчване, особено на големите български телевизии, намирането на странично занимание за всекидневна разтуха в областта на прекрасното или на трудоемкото, четенето, но на различни гледни точки, не само на текстове, потвърждаващи вашата, слушането на симфонична музика, спортът или поне дългите разходки – прочутите 10 000 крачки.

реклама
реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Забраняват 8 вида пластмаса от 1 юли

реклама Кадър видео Нова ТВ В студиото на предаването „Социална мрежа“ по NOVA NEWS гостуват Елеонора Йосифова Сдружение „За Земята“ и Вера Маркова от първия магазин с нулев отпадък. Те говорят за това как да заменим пластмасата за ежедневна употреба. „Не е достатъчно само потребителите да намалят количеството пластмаса, но …

Новини
ЦИК: Гласуваме с ръкавици

реклама Снимка pixabay „Дата 4 април дава още една седмица на ЦИК, за да вземе съответните решения за подготовка на изборите“. Тя уточни, че голямото им притеснение е за гласуването на българите в чужбина, тъй като датата съвпада с Великден за католическия свят и припомни, че затова Общественият съвет към …

Новини
Министър Ангелов: След ваксината получих тахикардия заради камерите

реклама Кадър видео Нова ТВ „Нямам завишено кръвно. Аз съм човек, който в такава ситуация… знаете – емоцията е много силна, а и когато има толкова камери срещу мен винаги се получава тахикардия и оттам се получава артетриалното наблюдаване. Д-р Валериева пак ми измери кръвното и то е 110/70“заяви здравният …