fbpx

Страх от ковид отказва клиенти от туршията

Блиц Новини

Непрекъснатият поток от информация за пандемията кара хората да бъдат предпазливи дори в пазаруването.

И без пари да е, благодаря! Всякакви минават, пипат, кихат, сеят вируса. После COVID на мен да ми скочи в туршията – няма нужда! Така пенсионерка, дебнеща промоции в хипермаркет на „Пещерско шосе“, с лека ръка се отказва от евтината зимнина.

Веригата пусна с до 50% намаление моркови, карфиол, магданоз, зеле, ряпа, девесил и целина в събота, но малцина хванаха последния влак и се сдобиха с изгодна суровина за бидона, пише Марица.

„Сложих си две дози ваксина, и за какво? Всякакви съмнителни екземпляри да подмятат стоката. С очите си съм виждала как мургав младеж пробива с нокът дупка в опаковката на пакетче масло“, възмущава се пловдивчанка. Тя недоумява как клиенти без сертификат са допускани в магазина.

„При 1,20 лв. по пазарите 49 стотинки за килограм българско зеле си е добра цена, но предпочитам да взема от пазара. Тук много ръце го пипат“, твърди жена, докато отминава скептично щандовете със зеленчуци и хвърля недоверчив поглед към леко повехнала връзка целина.

 

В съседна щайга се въргалят няколко изтерзани моркова, които изглеждат по-скоро като след битка, отколкото като свеж и здравословен зеленчук. Майка с момиченце претегля в ръце опърпана зелка, почесва се несигурно по щръкналия над маската нос, после я мята отново в чувала и си избира друга. Този път мисията е изпълнена – бъдещата салата се търкулва в количката. Отрочето припява „зеленчуци, който не яде…“ и тегли майка си към шоколадовия щанд.

 

Около доматите за 1,99 лв., внос от Турция, щъка и говори по вайбър енергичен татко. Включил е камерата, а отсреща го поздравяват жизнерадостни дечица. Малките махат, той също жестикулира, дръпва досадната маска и щедро раздава въздушни целувки на домочадието. Грабва мимоходом портокалите за фреша, които му заръчва съпругата, и се отправя към касите.

 

Проверяващи не се забелязват, само глас от уредбата повтаря познатата мантра за маски и социална дистанция. На входа е поставено шишенце с дезинфектант, но повечето клиенти го подминават, без дори да го отразят.

 

Разочарован възрастен човек си тръгва с празна количка. Имал навика всяка вечер да посещава хипермаркета към 19,30, за да разучи какви ще са промоциите след 20 часа. Познавал охраната, а тя му издавала предварително намаленията, за да е с едни гърди пред останалите пенсионери. Пълнел количката и се мотаел из магазина. Когато в 20 часа настъпвал официалният „happy hour“, се подреждал пръв на касата. Напоследък обаче удрял на камък, тъй като промоциите оредели.

Макар за пазаруване в обекти на веригата да не се изисква зелен сертификат, отливът е осезаем, особено при третата възраст, придобила рефлекс да се движи по „зелени коридори“ в сутрешните часове още от времето на първия локдаун, твърдят редовни клиенти. Не липсват обаче жадни за купон младежи, които обсъждат оживено бутилките по щандовете с алкохол. Те също не се престарават с мерките срещу COVID-19, но за сметка на това се движат на тумби, без да ги е грижа за предаването на заразата.

външна реклама


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Натали Трифонова грейна, Братя Аргирови й намериха мъж

кадри bTV: Натали Трифонова грейна, Братя Аргирови й намериха мъж Братя Аргирови спретнаха на Натали Трифонова в ефир нещо необичайно, което на български език си има точното название – сгледа. Двамата естрадни ветерани доведоха в студиото красивия млад главен диригент на Русенската опера Димитър Косев. Поводът беше предстоящ техен концерт …

Блиц Новини
Изтече лично видео с Валерия: Евгени потъна от срам

Кадри: Фейсбук: Изтече лично видео с Валерия: Евгени потъна от срам Грозна сцена е запечатана по време на партито за рождения ден на Валерия от „Ергенът“. При поднасянето на тортата си Евгени Генчев се доближава до нея, но тя му казва нещо, което се чува като „Махни се“. Той обаче …

Блиц Новини
Дрехите в Капките издадоха голяма тайна за Ралица Паскалева

Кадри Нова ТВ и снимка социални мрежи: Дрехите в Капките издадоха голяма тайна за Ралица Паскалева Голямата изненада в сезон „неделя“ на „Като две капки вода“ бе дуетът Ралица Паскалева и Димо. Двамата са доста сработени помежду си и това пролича при представянето им в шоуто за имитации. Макар на …

error: Content is protected !!