fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ

Стоматолог се обърка неволно, докато разсъждаваше за отговор на въпрос в Стани Богат, и развесели публиката, но това не попречи на някои потребители на страницата на телевизионната игра да я обвинят в некомпетентност.

Преди това стоматоложката Мариета Веселинова, която обича сладкишите и мечтае за собствена сладкарница, призна, че се е записала да участва, за да изпита адреналин. За нея стана ясно още, че разбира от футбол повече от съпруга си който е рок музикант и тонрежисьор.

Мариета не се затрудни с първите пет въпроса, а за 1000 лева бе попитана:

„Как се нарича процесът на превръщане на газ в плазма?“- Кондензация, Йонизация, Топене, Сублимация. В първия момент тя се ориентира към четвъртата възможност, но за всеки случай поиска 50 на 50. Компютърът обаче я разочарова и остави първите две опции.

Тогава Мариета бе на път да маркира Кондензация, след като обясни как се стига до нея, но Билалов й намекна, че ни мисли правилно, като я попита прави ли това отговор „А“. Тук Мариета осъзна, че може да сбърка, заложи на Йонизация и продължи напред.

Въпросът за 1500 лева бе: „За проучване на какво е създаден проектът на НАСА и Европейската космическа агенция SOHO?“, с опции Луната, Слънцето, Астероидния пояс и Млечния път.

Мариета припомни, че американците са стъпили на Луната, но после шокира с думите: „Слънцето е гореща планета в нашата слънчева система“.

Същисаният Билалов успя само да отрони: „Гореща планета, искаш да кажеш“.

„Както и столът тук е горещ“, отвърна дамата.

„Не съм специалист, но съм чувал, че Луната и Слънцето не са планети. Да кажем, майката звезда“, поправи грешката водещият и Мариета при забележката.

Тя обаче не знаеше верния отговор и се обади на съпруга си Бисер Веселинов, но той не може да й помогне. Тогава Мариета посочи Слънцето, като уточни, че не е сигурна, но се оказа, че е познала.

Участничката заключи сумата от 2000 лева, а за нея бе попитана: „Директор на чия къща музей е бил Елин Пелин, въпреки че е имал публичен скандал с нейния покоен обитател?, с възможности Христо Ботев, Алеко Константинов, Иван Вазов и Пейо Яворов.

Мариета изключи Ботев и не скри, че клони към Пейо Яворов, но за всеки случай извика на сцената своята приятелка от първи клас Мирослава Първанова. Последната също елиминира Христо Ботев, но не искаше да подвежда Мариета и й предложи сама да решава. Зъболекарката само това и чакаше, изведнъж си смени предположението, и след като обяви, че рискува и „стреля“, както на предния въпрос, посочи Алеко. Този път обаче тя сбърка и си тръгна с 500 лева, тъй като верният отговор беше Иван Вазов.

Първи тази вечер отличната си игра от петък по бТВ продължи историкът Светослав Стефанов, известен в ученическите си години с прякора Дзвера. За 5000 лева той бе попитан от своя съученик Билалов: „Какъв е домашният любимец на Сара Бернар, на когото тя дава мляко и шампанско?“ – Тюленче, Алигаторче, Делфинче и Козле.

Светослав елиминира Козле, но се колебаеше за другите три и повика при себе си Димитър. Той от своя страна призна, че вижда четири непознати отговора, но клони към B и D, и изключи Делфинче и Тюленче.

„Между Алигаторче и Козле би могло да се търси отговора, макар че, ако е искала да прилича на Ганди, е щяла да си има козел. Рискувай, аз бих пробвал с B“, каза фармацевтът. „Айде, бе, Дзвер, следвай прякора си от детството“, насърчи приятеля си от детските си годинии Билалов, което даде повод на играча да възкликне: „Дзвера, ако е Дзвер, ще каже алигатор“.

Тук Димитър предложи на Светослав да не колебае повече и той най-после взе крайно решение: „Викаш, където 3000 лева, там и 500. Маркирам Алигаторче!“ Той се оказа прав, а Билалов разказа, че въпросното крокодилче се е казвало Али Гага.

„След шампанското му се хапвало месце и той си е хапнал едно от кучетата на Сара. Още по-интересно е, че Али Гага умира от чернодробна недостатъчност, след като често е препивал. Сара е имала и боа, която умира, след като поглъща възглавница“, каза Билалов.

Дзвера заключи сумата от 10 000 лева, а Билалов уточни, че това му се случва рядко. Въпросът за нея бе: „Кой език през 2022 г. бе обявен за официален в бразилския град Ауреа, щат Рио Гранде до Сул? – Немски, Полски, Руски, Сръбски.

Светльо се колебаеше между поляци и немци, но реши да спре и спечели 5000 лева. Вече извън играта той маркира немци, но щеше да сбърка, тъй като вярната опция се оказа поляци, които през далечната 1906 година са основали града.

БТВ
Студент стигна до въпрос за голяма сума в „Стани богат“

Кадри: БТВ Силна игра в „Стани богат“ направи студентът по право Живодар Костов от Стара Загора. Неговото участие стартира още в снощния епизод, когато отговори на първите седем въпроса. Тогава обаче „изгърмя“ два от жокерите си само на един въпрос. Поради тази причина днес заключи 2000 лева като втора сигурна …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

error: Content is protected !!