Стоян Мирчев, БСП: Вече сме в петия месец на кризата, мерките на ГЕРБ не работят

Новини

кадър bTV

„БСП е на страната на хората. Във всичките пет месеца на кризата сме предлагали мерки, насочени към тях, включително и в периода, в който Народното събрание почти не функционираше. Ние предлагахме всички, които са засегнати от кризата – не могат да ходят на работа, поради това, че бизнесът им е затворен, да получат по една минимална заплата плюс осигуровките. Същото предлагахме за родителите, които поради затварянето на детските градини, нямаха възможност да ходят на работа, за да гледат своите деца. Когато дадеш пари директно в ръцете на хората, тези пари няма да отидат в банката, а ще отидат в икономиката“. Това каза народният представител от ПГ „БСП за България“ Стоян Мирчев пред БНТ.

„Мярката 60/40 не беше направена както трябва, не даде нужната ефективност и затова управляващите я ремонтират за трети път“, коментира той. Според него е абсурдно намерението на управляващите да раздават кредити на безработни.

„Мерките на ГЕРБ ги има на книга, но вече сме пети месец след началото на кризата, а още нищо не работи“, добави Мирчев. Стоян Мирчев коментира, че прокуратурата си затваря очите що се отнася до управляващите: „Има едни 700 млн. лв. от хазарта, които правителството признава, че не са събрани. Има и един министър Горанов, който е отговорен за това, но не поема отговорност. Една Менда Стоянова, която е направила нужните поправки в съотвения закон, а от другата страна – един Васил Божков, обвиняемият, но той е само част от целия този процес. Прокуратурата реагира на всяка нова информация от страна на Божков, но не проявява абсолютно никакъв интерес що се отнася до другите виновни. При подкуп- двете страни са еднакво виновни по българското законодателство – този, който го предлага е толкова виновен, колкото този, който го взима“.

Според социалиста тенденциозно се придава важност на скандалите в БСП. По неговите думи в момента Цветан Цветанов къса парчета от ГЕРБ, но това остава заглушено в пространството. Стоян Мирчев смята, че по този начин се измества фокусът от важните проблеми и даде пример с туризма – празни плажове, подпорна стена с 84 стаи и 40% от българите, които нямат финансовата възможност да отидат на почивка.

„Една трета от българитe живеят в мизерия и сега на външното оценяване след 7 клас българските ученици се затрудняват със задачи от 5 клас – това е резултатът реформата на ГЕРБ в образованието преди 4 години“, посочи част от проблемите в България депутатът от левицата.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 13 август: Ден за колосални промени при Скорпионите, Рибите будят удивление и възхищение

Снимка pixabay lamqta.com Овен Вгледайте се днес в едно от най-близките си отношения. За хората е напълно естествено да се отдалечават един от друг, но е възможно да не осъзнавате, как бързо отслабва това приятелство.Неотдавна светско мероприятие се е оказало не така интересно, както сте очаквали, или близостта между Вас …

Новини
Историческа кражба на ток в Кюстендил

Изображение Гугъл Мапс От ЧЕЗ са разкрили нагли кражби на електроенергия в Кюстендил, без прецедент в историята на дружеството по своите мащаб и дързост. Злоупотребата е разкрита на 11 август, пише topnovini.bg. Установените нарушения са в ДАП-Кюстендил и в сгради на бившата фабрика за обувки в северната промишлена зона, съобщиха …

Новини
1
Строят сграда под Рилските езера за половин милион

Изображение Гугъл Мапс Започва изграждането на Контролно-информационен пункт „Седемте Рилски езера“ в района на хижа „Рилски езера“, на територията на Национален парк „Рила“, пише Вести.   (КИП) в част от сградата ще се предоставят помещения за база на Планинска-спасителна служба при БЧК за осигуряване на целогодишно дежурство от планински спасители …