Срив по математика на НВО: Средно 36,33 точки изкарали 7-класниците

реклама

Едва 36,33 точки средно по математика са изкарали 7-класниците от НВО. При резултатите по БЕЛ представянето е около средното ниво – изкарали са 51,06 точки от 100 възможни, съобщиха от МОН на пресконференция за резултатите от матурите, пише www.dnes.bg.

Общият извод на МОН е, че и по двата предмета учениците са показали по-слаби резултати, сравнено с миналата година – по математика средно с 3 точки надолу, а по БЕЛ – 2 точки надолу.

Остават много ниските резултати по математик, призна министър Красимир Вълчев. Голям процент ученици имат трудности и са демотивирани по предмета. По думите му резултатите по математика са „тревожно ниски“.

Има трима седмокласници с по 100 точки и по двата предмета, а 20 ученици са с 0 и по математика, и по БЕЛ.

реклама

С максимален брой точки по БЕЛ са 8 ученици, а 349 – имат максимален брой от 100 точки по математика.

По региони традиционно водещи са училищата в София Смолян и Варна, а в края на графиката се нареждат Сливен и Монтана, посочиха още от МОН.

Националното външно оценяване беше проведено след онлайн обучение заради епидемията от коронавирус.

На изпита по БЕЛ са се явили 56 822 ученика, а по математика – 56 767.

Училищата с най-високи резултати по БЕЛ са МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна (90.43 т.), МГ „Акад. К. Попов“ – Пловдив (90.11), ЧОУ „Света София“ (89.23), СМГ (88.46), ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас (86.16).

Първите 5 по резултати по математика са МГ „Петър Берон“ (96.45), ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ (95.34), ПМГ (95.21), СМГ (94.46), МГ „Акад. К. Попов“ (92.26).

Трите деца с пълен брой точки на изпитите са от областите Бургас, Плевен и Варна, съобщи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ренета Инджова: Борисов е един безкраен мачо, но се страхува. Затова не ходи на работа

реклама Кадър видео TV1 Бившият служебен премиер Ренета Инджова, коментира събитията и поведението на управляващите в предаването „Алтернативата“ със Светла Петрова по TV1 „Нямаше моментната реакция, когато трябваше да се раздават парашутни пари в разгара на епидемията. Правят го сега. Било е предвидено, че когато наближават избори, тогава ще започне …

Новини
Посещението на Румен Радев в Естония е отменено

реклама Снимка профил ФБ Заради усложнената обстановка от коронавирус, президентите на двете страни са отменили срещата в проведен днес телефонен разговор, съобщи Нова ТВ. реклама Предвид състоялата се вчера среща между двамата в Талин в рамките на инициативата „Три морета“, на която са били обсъдени темите от дневния ред на …

Новини
Такса „радио“ във фризьорските салони според квадратурата

реклама Снимка pixabay Според дружеството, което защитава авторските права на музикалния бранш, всички фризьорски и козметични салони трябва да плащат такса за слушане на радио. В салона на Иван Минчев са се чували машинки и музика. Сега обаче се чуват само машинки и ножици. Вече от няколко седмици е такава …