Срив по математика на НВО: Средно 36,33 точки изкарали 7-класниците

Едва 36,33 точки средно по математика са изкарали 7-класниците от НВО. При резултатите по БЕЛ представянето е около средното ниво – изкарали са 51,06 точки от 100 възможни, съобщиха от МОН на пресконференция за резултатите от матурите, пише www.dnes.bg.

Общият извод на МОН е, че и по двата предмета учениците са показали по-слаби резултати, сравнено с миналата година – по математика средно с 3 точки надолу, а по БЕЛ – 2 точки надолу.

Остават много ниските резултати по математик, призна министър Красимир Вълчев. Голям процент ученици имат трудности и са демотивирани по предмета. По думите му резултатите по математика са „тревожно ниски“.

Има трима седмокласници с по 100 точки и по двата предмета, а 20 ученици са с 0 и по математика, и по БЕЛ.

С максимален брой точки по БЕЛ са 8 ученици, а 349 – имат максимален брой от 100 точки по математика.

По региони традиционно водещи са училищата в София Смолян и Варна, а в края на графиката се нареждат Сливен и Монтана, посочиха още от МОН.

Националното външно оценяване беше проведено след онлайн обучение заради епидемията от коронавирус.

На изпита по БЕЛ са се явили 56 822 ученика, а по математика – 56 767.

Училищата с най-високи резултати по БЕЛ са МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна (90.43 т.), МГ „Акад. К. Попов“ – Пловдив (90.11), ЧОУ „Света София“ (89.23), СМГ (88.46), ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас (86.16).

Първите 5 по резултати по математика са МГ „Петър Берон“ (96.45), ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ (95.34), ПМГ (95.21), СМГ (94.46), МГ „Акад. К. Попов“ (92.26).

Трите деца с пълен брой точки на изпитите са от областите Бургас, Плевен и Варна, съобщи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Министър Николова в Пловдив: Няма нито един заразен по Черноморието

„Ковид хотелът“ в Несебър, заради който жителите на курорта са готови да протестират, е бил предложен от бранша на хотелиерите и представители на собствениците на заведения. Това каза в Пловдив министърът на туризма Марияна Николова, предаде репортер на Plovdiv24.bg. „Към настоящия момент Министерството на туризма няма договор с този хотел. …

Новини
Валери Симеонов пред NOVA: Правителството остава, премиерът – също

Правителството остава, няма да подава оставка и мандатът ще продължи до редовните избори следващата пролет. Това съобщи за NOVA Валери Симеонов, който тази сутрин участва на коалиционен съвет при премиера Борисов. „Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната …

Новини
По-строги правила при покупка на кола готвят промените в Закона за движение по пътищата

При сделки с коли, които вече са имали поне една регистрация у нас, собствениците ще трябва да представят в службите по регистрация на МВР издаден или заверен от общината документ за платен данък, когато са ги придобили. Това са част от промените в Закона за движение по пътищата. Промените се …