fbpx

Според SOPHIA: Борисов е с шанс 30:70 да бъде избран за четвърти път за премиер

Новини
13
реклама

Кадър видео ФБ

Прогнозата е на независима аналитична мрежа в състав: Радослав Илиев, Тончо Краевски, Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Първан Симеонов, Владимир Йончев, Мира Баджева, Явор Дачков. Координатор: Стела Райчева. Представените вероятности са условни и не отразяват социологическо проучване на общественото мнение, а са обосновани хипотези на база политическата логика. Освен логиката, в политическия процес действат и поредица случайни или извънредни фактори, които могат да дадат влияние, пише Евроком.

Прогнозната вероятност Бойко Борисов да бъде избран за премиер за четвърти път са 30:70. Това показва прогнозата на Аналитичната мрежа SOPHIA. Въпреки това се предвижда нова победа на следващите избори за ГЕРБ, като прогнозните стойности са 80:20, БСП ще е втора сила в следващия парламент – 75:25, ИТН ще е втора сила в следващия парламент – 25:75, ДПС ще бъде трета сила в следващия парламент – 50:50, а ДБ ще има около 300 000 гласа – 90:10.

“Възстановяването” на премиера Борисов е ситуативно и той вероятно съзнава това. По време на първите мерки срещу коронавируса (април 2020) рейтингът му израсна до над 60%, но отливът през август го запрати пред край на политическата му кариера. Той едва ли ще поиска (дори при категорична победа) да рискува още един електорален “откат” с хилядни тълпи на улицата, които скандират “оставка!”. Въпреки, че към момента надеждата за политическа алтернатива изглежда убита, тя има възхитителното свойство бързо да се съживява и да поднася изненади, се посочва в прогнозата.

Конфигурацията на политическите сили към момента като че ли говори за възможност за втори парламентарни избори през 2021 г. Но това е илюзорно, защото резултатът от такива втори избори би бил напълно непредвидим (още по-малко на фона на редовните президентски избори през есента). Затова, най-вероятно изглежда в мандата на ГЕРБ (или в друг мандат) да се излъчи “догово̀рен кабинет” (под името “програмен”, “експертен”, “технократичен”…), който ще подчертава своята не-коалиционност. Т.е, чака ни нещо като втори Беров.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...

Този коментар е много познат,напомня ми на платените от предишни избори „резултати“.

Независима аналитична мрежа? С изброените „експерти“? Нещо май не е точно така!

Не отписвайте от сега
Б. Борисов
При тая конфигурация на
Силите..

.
.

Освен Борисов и Герб не виждам нищо лошо в за да се оправим.

Не отписвайте от сега
Б. Борисов
При тая конфигурация на
Силите..

.
.

Въпросът е там да няма никой от тия сега които са на власт.

Ами, аз смятам, че Герб ще спечелят отново. И защо…ами, защото нямат алтернатива! Кои са им опонентите? БСП? Начело с Корнелия Нинова нищо не могат, да постигнат! Те са една разединена партия! Благодарение на Нинова! Така…другите партии са просто…незначителни. Не вярвам, да наберат толкова гласове за да направят правителство! Десните сили набират скорост, ама , само да влезят в парламента(ако успеят) . Правителство не могат, да съставят!Така мисля!

КОИ ПАРИ БЕЕ…..,ТО ТРЯБВА И ДА СЕ РАЗСЪЖДАВА.., ТЪЙ КАТО ЗА МЕН МНОГО ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ПОСРЕДСТВЕНИ И СА В АМНЕЗИЯ , ЧЕ БСП ИМАТ ТОЛКОВА ОТКРАДНАТИ ПАРИИИ…..ПРЕВАТИЗИРАХА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГОЛЕМИТЕ ГИГАНТИ …ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ …., НО ТРЯБВА МИСЪЛ И ТЕЗИ ПАРИЧКИ КЪДЕ СА ….В ТЕХНИТЕ ДЖОБОВЕ И СА ГИ ПРЕВЪРНАЛИ В ЗЛАТНИ МИНИ ЗА МНОГО ПАРИ…,ДЕТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НИКОГА НЯМА ДА ГИ ИМА….ЖАЛКО НО ФАКТ….!!! ЖАЛКО Е ЧЕ БЪЛГАРИНА НЕ МОЖЕ ДА ОЦЕНИ НАСТОЯЩЕТО ПРОГЛЕЖДАНЕ НА БЪЛГАРИЯ И СВОБОДИТЕ ,КОИТО ДАДЕ НАСТОЯЩЕТО ПРАВИТЕЛСТВО В ЛИЦЕТО НА ДОСТОЙНИЯ НИ МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ БОЙКО БОРИСОВ ….!!! ЧЕСТ И УВАЖЕНИЕ …..!!!!!!!

Мариета е ненормална след като може да се кланя на боко тиквата! 😠

13 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Преди да бъде убита от ревнив младеж в България англичанката Роуз написала: Радвам се от живота

реклама Снимка ФБ „Радвам се на живота – просто правя това, което искам да правя, когато искам да го правя или изобщо не правя абсолютно нищо, ако така се чувствам – и се чувствам страхотно!“. Това е последната публикация на англичанката в LinkedIn, пише британският Дейли мейл. България за пореден …

Новини
Гърция с нови мерки на границата с България

реклама Снимка pixabay На ГКПП „Кулата-Промахон“ гръцките медицински власти започнаха проверка с бързи тестове за COVID-19 на всички влизащи в Република Гърция водачи на товарни автомобили. Всеки товарен автомобил изчаква около 10-15 минути до излизане на резултата от теста на шофьора. Досега бързи тестове на влизане в Гърция се правеха …

Новини
Клиенти на заведенията в България: Всички сервитьори да бъдат ваксинирани задължително

реклама Снимка pixabay В социалните мрежи се появи петиция, която призовава за стикери на заведенията, че обслужващият персонал е ваксиниран срещу коронавирус. Ето какво гласи петицията: „Като клиенти, които искат спокойно и необезпокоявано да посещават заведения за обществено хранене и увеселение, бихме желали да бъдем сигурни, че персоналът, който ни …