Според лекарите най-полезната супа се приготвя с два бульона
- By : Vihrogon
- Категория: Блиц Новини
източник: jenata.blitz.bg
Въпреки факта, че някои експерти са сигурни, че значението на супата в менюто е силно преувеличено, много лекари смятат, че не трябва да отписвате това ястие. Супите като правило имат малко калории, но има бульон, който спомага за производството на храносмилателен сок и попълва нормата на обема на течностите за тези, които пият малко вода.
И дори след малка купичка супа, вие се чувствате сити за дълго време. Голям бонус на това ястие са и хранителните вещества, които притежават съставките му – витамини А, Е, D и фибри.
Най-полезната супа според медицински специалисти е тази, която е приготвена с два бульона, без много мазнини и пикантни подправки и без киселини. Идеалната супа – постна или вегетарианска, е със зеленчуци и зърнени храни.
Такива храни се усвояват лесно и ви правят сити за дълго време. Важно е да се отбележи, че когато сте болни не трябва да ядете пилешка супа, защото месото е просто катастрофа за човек с болен стомах – съдържа много мазнини и киселини.
Няма коментари