fbpx

Спешно е! Община Бургас cъобщи извънредна вест за Люба на 23 години

Блиц Новини

Община Бургас разпространи спешен зов за помощ, който да обедини България, както стана със Сашко.

Става въпрос за Люба Наумова.

Тя е на 23 години има нужда от помощта на всички българи.

външна реклама

Благотворителен волейболен турнир в Бургас обединява учители и ученици на 5 професионални гимназии – АЕГ „Гео Милев”, НЕГ „Гьоте”, ПГЧЕ „Васил Левски”, ППМГ „Акад. Никола Обрешков” и СУ „Константин Преславски”. Призивът е да помогнем на 23-годишната Люба Наумова, която се бори с рядко заболяване.

Събитието ще се проведе днес, 30 ноември, в зала „Младост“, от 14.00 часа.

Люба Наумова е бивша възпитаничка на НЕГ. Тази година момичето е диагностицирано с миелодиспластичен синдром /МДС/. Рядко заболяване, което изисква лечение с химиотерапия и спешна трансплантация на стволови клетки.

Заболяването се характеризира с това, че е нарушена нормалната продукция на кръвни клетки в костния мозък, вследствие на което хемопоезата не функционира правилно и настъпва панцитопения – намален брой кръвни клетки.

Допреди да бъде установено заболяването, младото момиче е била много щастливо и е работило, но през последните месеци то е в болница в Турция и трябва да премине през серия от лечения, химиотерапия и спешна трансплантация на стволови клетки. Медицинските процедури струват 79000 евро, като сумата е непосилна за роднините и приятелите й.

„На толкова млада възраст никой не очаква подобна диагноза и това беше шок за нея и семейството ни. Виждаме как Люба се бори всеки ден и колко е силна психически, за да издържи тежките лечения. Надяваме се да успеем да съберем средства, за да може тя да продължи да покрива медицинските сметки, докато се възстанови напълно.“, коментира леля й.

Медицинските процедури струват 79 000 евро.

Проявата е инициирана от АЕГ „Гео Милев”.

Всеки, който желае да помогне на Люба, може да го направи и като дарение.

BG73FINV91501017481282

Люба Димитрова Наумова

външна реклама
БГ звезди
Заплашиха с нож актьора Петър Дочев

кадри bTV Колко пъти един млад български актьор може да бъде заплашен с нож? Оказва се много, ако става въпрос за Петър Дочев. В два поредни дни в „Преди обед” по bTV той разказа две отделни истории, в които е бил заплашван с нож. В първия случай до гърлото на …

БГ звезди
Мариана Попова и мъжа ѝ Плачков удивиха зрителите с вида си

кадри bTV Силно раздразнение от хейтърите, изразена амбиция за успех и нови екзотични прически показаха по bTV Мариана Попова и Веселин Плачков. Семейството гостува на Сашо и Деси в „Преди обед” за да обявят, че не само няма да спрат да играят театралното си представление, за което получиха остри критики, …

БГ звезди
Деси Стоянова хвърли „бомба“ по БТВ: Известен мъж на цяла България малтретира жени в нощно заведение

кадри bTV Макар да е водещ на забавно и развлекателно предаване, Деси Стоянова винаги е имала авторитета на добър журналист, който спазва професионалните изисквания. Тази сутрин обаче тя направи нещо, което доста се разминава с принципите за етика в медиите. Водещата на „Преди обед” хвърли обвинения за ужасно поведение на …

error: Content is protected !!