fbpx

Собственикът на Нова тв с извънредно съобщение: Готвят атака срещу нас

Блиц Новини

кадри Нова телевизия

Компанията Юнайтед груп, която е собственик на Виваком, Нова Телевизия, няколко  радиостанции и на вестниците „Монитор“ и „Телеграф“ публикува на сайта на телевизията смущаващо съобщение. В него се заявява, че техен конкурент е започнал агресивна кампания срещу дружествата им.

Корпоративната война се води именно на медийното поле, като компанията твърди, че става въпрос за тенденциозни платени журналистически материали като основно средство за атаката. От Юнайтед груп обаче нито дават пример за такива публикации, нито пък назовават кой е конкурента, който плаща за тях.

На практика, не е ясно дали такива изобщо съществуват или компанията просто предполага, че се подготвят. В текста на съобщението се казва дословно следното:

„United Group получи информация, че голяма международна компания и конкурент предлага възнаграждение на журналисти, за да публикуват нападки срещу Групата в България с цел уронване на нашата репутация“. По-нататък в текста компанията предупреждава, че всеки журналист, който приеме подобно непрофесионално предложение за плащане и публикува невярна или неточна информация, ще бъде съден.

Не е ясно в коя точно сфера е „конкурентът“, който Юнайтед груп обвиняват за кампанията срещу тях. Възможно е това да е в медийния сектор, но може да става въпрос и за работата на „Виваком“. На тълкуване подлежи и понятието „нападки“, по отношение на компанията и фирмите ѝ. При всички случаи ще е интересно и как Юнайтед груп ще доказва, че дадена публикация, която не ѝ харесва, е платена от конкуренцията.

Блиц Новини
Ники Кънчев се изкефи на рокер в „Стани богат”, но после го подведе

кадри bTV Очите на водещия на „Стани богат” Ники Кънчев буквално светнаха, когато срещу него на Стола на богатството седна рокерът Христо Миевски. Мотоциклетният ентусиаст, поднат и като Хари, се хареса много на Кънчев със стила си, който показваше ясно какъв е основният му интерес. Играчът премина малко колебливо през …

Блиц Новини
Фолк певицата Дебора: Взеха ми колата и книжката, може да вляза и в затвора

Кадри ютуб е социални мрежи На 9 април певицата Дебора предизвиква лека катастрофа с автомобила си на столичния булевард „Черни Връх“. На място й бе направен полеви тест, който отчете 2,9 промила алкохол в кръвта, а тя бе в шок. Дамата настоя за кръвен тест, който също показа високи стойности. …

Блиц Новини
Синоптикът Петър Янков: Пазете се от гръмотевици

Кадри България Он ер Доста бе усложнена обстановката вчера в западна България. За кратко време в източната част на София се изсипаха между 50 и 70 литра на кв.м. Пагубното беше, че валежът беше за час, час и половина, този валеж е проливен. При това интензивно строителство и състояние на …

error: Content is protected !!