fbpx

Собственикът на Нова тв с извънредно съобщение: Готвят атака срещу нас

Блиц Новини

кадри Нова телевизия

Компанията Юнайтед груп, която е собственик на Виваком, Нова Телевизия, няколко  радиостанции и на вестниците „Монитор“ и „Телеграф“ публикува на сайта на телевизията смущаващо съобщение. В него се заявява, че техен конкурент е започнал агресивна кампания срещу дружествата им.

Корпоративната война се води именно на медийното поле, като компанията твърди, че става въпрос за тенденциозни платени журналистически материали като основно средство за атаката. От Юнайтед груп обаче нито дават пример за такива публикации, нито пък назовават кой е конкурента, който плаща за тях.

външна реклама

На практика, не е ясно дали такива изобщо съществуват или компанията просто предполага, че се подготвят. В текста на съобщението се казва дословно следното:

„United Group получи информация, че голяма международна компания и конкурент предлага възнаграждение на журналисти, за да публикуват нападки срещу Групата в България с цел уронване на нашата репутация“. По-нататък в текста компанията предупреждава, че всеки журналист, който приеме подобно непрофесионално предложение за плащане и публикува невярна или неточна информация, ще бъде съден.

Не е ясно в коя точно сфера е „конкурентът“, който Юнайтед груп обвиняват за кампанията срещу тях. Възможно е това да е в медийния сектор, но може да става въпрос и за работата на „Виваком“. На тълкуване подлежи и понятието „нападки“, по отношение на компанията и фирмите ѝ. При всички случаи ще е интересно и как Юнайтед груп ще доказва, че дадена публикация, която не ѝ харесва, е платена от конкуренцията.

външна реклама
Блиц Новини
Билалов напълно изтрещя в ефира на Би Ти Ви

кадри bTV: Билалов напълно изтрещя в ефира на Би Ти Ви Много приятелска атмосфера се получи между водещия на “Стани богат” Михаил Билалов и един от участниците – гъбаря Николай Танев. “Можем ли да минем на ти?”, предложи самият играч още в началото на участието си, а Билалов прие на …

БГ звезди
Самурай изкара акъла на Иван Христов и му отсече краставицата

кадри Инстаграм/Иван и Андрей Играта с остри предмети е много опасна, а шоу със самурайски меч може да се изпълнява само от изключително трениран професионалист. И все пак, дори и майстор да развърти меч около главата ти, пак си е доста страшничко. Иван Христов от дуета водещи и продуценти Иван …

Блиц Новини
Сашо Кадиев си каза в прав текст, че не му пука какво мислят зрителите

Кадри: БТВ Сашо Кадиев в прав текст си каза, че не му пука какво мислят хората за него. Популярният водещ на предаването „Преди обед“ Александър Кадиев призна, че по никакъв начин не се влияе от хорското мнение. Той е сред най-обсъжданите личности у нас като коментарите са в двата полюса. …

error: Content is protected !!