fbpx

Снобски сарми по БТВ: Таралежков ги готви като в Бангладеш, Дочев имал „детска травма“ от тях

Блиц Новини

кадри bTV

Научи ли изобилието на готварски предавания и състезания българите и българките да готвят по-добре? Трудно е да се каже. Едно обаче е ясно – понякога претенцията в кулинарията и храненето минава всякакви граници на нормалното. Пример за това даде предаването „Преди обед“ по bTV в сряда.

В него се появи членът на журито в „Мастършеф“ шеф Александър Таралежков заедно със свои ученици, които нарече „студенти“. Може да прозвучи като майтап, но не е – той им преподавал теория на сармите и долмите. Освен академичен подход към това ястие, в курса му разбира се има и практика, но нея зрителите не видяха.

Шеф Таралежков не на шега иска да превърне сармата и долмата в модерна кулинарна, забеляза Vihrogon.bg.

Той обясни, че ще покаже на учениците си поне 7 различни техники за пълнене и завиване.

Спецът от „Мастършеф“ подчерта, че през зимата трябва да се пълнят изсушени чушки, патладжани и т.н.

Плънката в турската традиция е с ориз или булгур, но за да са по-българско ястието, Таралежков предпочита да е с боб.

Спецът от „Мастършеф“ развива универсални теории за ястието

Знаменитият готвач разказа, че най-екзотичните долми се правят в Бангладеш, където плънката е със скариди и се слага в нещо средно между тиквичка и краставица, като се вари в кокосово мляко. Оригиналната рецепта били пренесена от арменци, които преди време се заселили там, като постепенно е приспособена към местните продукти. „В сармите и долмите има универсални принципи“, заяви „теоретикът“ им шеф Таралежков.

Снобският момент в иначе интересната тема внесе екипът на bTV. Първо репортерката, която интервюираше Таралежков заяви, че не знае какво е долма, което само показа ниската ѝ кулинарна култура.

После обаче водещият Петър Дочев надмина всичко, като се изповяда пред Деси Стоянова, че имал „детска травма“ от сарми и не ги ядял. Актьорът не влезе в подробности, но заяви, че ще се подложи на терапия.

Дочев щял да отиде до Кент, където шеф Таралежков да му сготви неговите „фюжън“ сарми и долми. Едва тогава щял да направи прехода към традиционните на майка си и баба си. Деси Стоянова коментира само, че това е доста заобиколен път, макар че видимо беше изненадана от това, че една толкова проста храна може да е травматична за колегата ѝ.

Блиц Новини
Разкошен дом показа Таня Боева в Черешката на тортата

Кадри Нова ТВ Новият сезон на готварското шоу „Черешката на тортата“ стартира с поп фолк изпълнителката, ослепителната Таня Боева. Шеф Манчев смени Виктор Ангелов на екран и сега ще гледаме как неговите избранници се справят в кухнята, а също и като домакини. Боева посрещна своите гости в уютния си дом …

Блиц Новини
Едва 3000 души получиха еднократна помощ

Малко е известно сред българското население, че съпругът, съпругата или децата на починал осигурен имат право на еднократна помощ, отпускана от държавата. „Право на еднократна помощ при смърт на осигуреното лице, съгласно Кодекса за социално осигуряване (КСО), имат неговите: съпруг (съпруга); деца; родители. Децата на починалото лице имат право на …

БТВ
С два часа забава стартира „Кой да знае?“

Кадри БТВ Стартира новият сезон на „Кой да знае?“ и отново залепи зрителите, които искат да се забавляват пред екраните. Актьорите Сашо Кадиев, Милица Гладнишка и Христо Пъдев бяха на ниво и изпълниха отлично задачата си. Присъствието на Ники Кънчев в отбор Пъдев ги издигна на високо ниво, но дамите …

error: Content is protected !!