fbpx

Снобски сарми по БТВ: Таралежков ги готви като в Бангладеш, Дочев имал „детска травма“ от тях

Блиц Новини

кадри bTV

Научи ли изобилието на готварски предавания и състезания българите и българките да готвят по-добре? Трудно е да се каже. Едно обаче е ясно – понякога претенцията в кулинарията и храненето минава всякакви граници на нормалното. Пример за това даде предаването „Преди обед“ по bTV в сряда.

В него се появи членът на журито в „Мастършеф“ шеф Александър Таралежков заедно със свои ученици, които нарече „студенти“. Може да прозвучи като майтап, но не е – той им преподавал теория на сармите и долмите. Освен академичен подход към това ястие, в курса му разбира се има и практика, но нея зрителите не видяха.

Шеф Таралежков не на шега иска да превърне сармата и долмата в модерна кулинарна, забеляза Vihrogon.bg.

Той обясни, че ще покаже на учениците си поне 7 различни техники за пълнене и завиване.

Спецът от „Мастършеф“ подчерта, че през зимата трябва да се пълнят изсушени чушки, патладжани и т.н.

Плънката в турската традиция е с ориз или булгур, но за да са по-българско ястието, Таралежков предпочита да е с боб.

Спецът от „Мастършеф“ развива универсални теории за ястието

Знаменитият готвач разказа, че най-екзотичните долми се правят в Бангладеш, където плънката е със скариди и се слага в нещо средно между тиквичка и краставица, като се вари в кокосово мляко. Оригиналната рецепта били пренесена от арменци, които преди време се заселили там, като постепенно е приспособена към местните продукти. „В сармите и долмите има универсални принципи“, заяви „теоретикът“ им шеф Таралежков.

Снобският момент в иначе интересната тема внесе екипът на bTV. Първо репортерката, която интервюираше Таралежков заяви, че не знае какво е долма, което само показа ниската ѝ кулинарна култура.

После обаче водещият Петър Дочев надмина всичко, като се изповяда пред Деси Стоянова, че имал „детска травма“ от сарми и не ги ядял. Актьорът не влезе в подробности, но заяви, че ще се подложи на терапия.

Дочев щял да отиде до Кент, където шеф Таралежков да му сготви неговите „фюжън“ сарми и долми. Едва тогава щял да направи прехода към традиционните на майка си и баба си. Деси Стоянова коментира само, че това е доста заобиколен път, макар че видимо беше изненадана от това, че една толкова проста храна може да е травматична за колегата ѝ.

БТВ
Студент стигна до въпрос за голяма сума в „Стани богат“

Кадри: БТВ Силна игра в „Стани богат“ направи студентът по право Живодар Костов от Стара Загора. Неговото участие стартира още в снощния епизод, когато отговори на първите седем въпроса. Тогава обаче „изгърмя“ два от жокерите си само на един въпрос. Поради тази причина днес заключи 2000 лева като втора сигурна …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

error: Content is protected !!