fbpx

Сняг ще има по Коледа и Нова година

Блиц Новини

Кадри Нова ТВ

Положението в Западна Европа е много сериозно в момента, каза Красимир Стоев от НИМХ. Той уточни, че снеговалежи ще има през следващото денонощие в Германия и Източна Франция, като на места те ще бъдат значителни и ще затруднят трафика в Европа.

Синоптикът уточни и дали това лошо време ще ни застигне и нас:

При нас преминава плитък вихър Югоизточна от Балканския полуостров. За последното денонощие в Югоизточната част на страната количествата на валежи са от 5-6 до 30 л/кв.м. Най-много е валежът в Чирпан. Днес до обяд валежите ще продължат. От Северозапад започва процес на разкъсване и намаление на облачността.

Доста голяма динамика до края на месеца предстои на Балканския полуостров и това пречи на по-точните дългосрочни прогнози. Засега в дните около 20-30 декември има индикации за валежна обстановка, но не може да сме категорични дали се очаква снежна Коледа или Нова година. По традиция пътуванията се увеличават преди празниците, но и сега има заледявания на места, особено по високите части и проходите. Хората трябва да тръгват добре подготвени за зимни условия, независимо положителната прогноза за времето. Нещата се променят доста бързо.

Според Стоев динамично ще е времето през следващите дни, утре ще е без валежи, с по-ниски минимални температури. :В сряда и четвъртък на много места в страната ще има валежи от дъжд. С понижението на температурите през втория ден дъждът ще преминава в сняг. В края на седмицата отново се очакват малко по-високи дневни стойности. Той добави, че динамиката е доста голяма, има вероятност още в съботния ден по високите полета дъждът да преминава в сняг.

Увеличението на честотата на преминаване на атмосферните процеси прави трудно прогнозирането в по-дългосрочен план, завърши синоптикът.

БГ звезди
Велико Търново на бунт срещу „Дяволското гърло“2: Никой местен няма да направи това!

кадри Нова телевизия Премиерата на продължението сериала „Дяволското гърло“, наречено „Есента на демона“, предизвика огромен интерес. Много от зрителите са във възторг от първия епизод, който събира отново героите на Теодора Духовникова и Владо Карамазов, но този път не в Смолян, а във Велико Търново. Паралелно с това се появиха …

Блиц Новини
Диско Дарко и Етно Гала са модерните Пижо и Пенда

кадри Нова телевизия Едно от нещата, които правят Гала една от най-големите звезди на българската телевизия, е талантът за избор на визия според случая.  На 1 март водещата на „На кафе“ даде пореден пример как се прави това. Гала се появи в студиото с ансамбъл, който е модерната версия на …

Hell's kitchen
След кметицата ще хвърчи и ресторантьорката от Равда

Кадри Нова ТВ Една дразнеща фигура от участниците в Хелс китчън си тръгна безславно, но други две са на път да я последват. Кметицата на с. Върбешница си опакова куфарите и си хвана пътя, следващата май ще е собственичката на ресторант в Равада Галя Чимидова. Аз съм шеф и избирам …

error: Content is protected !!