fbpx

Сменяте колата, но държите на стария си номер. Срещу 500 лв можете да го запазите

Новини
3
външна реклама

Снимка pixabay

С предложените промени в наредбата за регистриране, отчета, спиране от движение и пускане в движение, вече е възможно старите номера при продажба на автомобил да бъдат запазени и да се използват за ново превозно средство. Таксата за това е 500 лв, които ще се събират в системата на МВР.

Измененията са публикувани за обществено обсъждане.

външна реклама

С предлаганата промяна – преди продажбата на автомобил, собственикът може да подаде заявление за запазване на табелите с регистрационния номер на колата и така да ги ползва за регистрацията на друго превозно средство от същата категория, пише Банкер.

Размерът на таксата от 500 лв. е равен на сумата, която шофьор би платил за табела с 4 еднакви цифри или цифри и букви по желание.

Предвижда се в срок до един месец от подаване на заявлението собственикът има право да регистрира друго моторно превозно средство със запазените табели с регистрационен номер. Ако до изтичането на тези 31 дни, собственикът не регистрира друго превозно средство със запазения номер, табелите ще се унищожават.

С промени в същата наредба се предлага регистрационните табели на електромобилите да са със зелен цвят на бял светлоотразителен фон.

Общественото обсъждане по предложенията за промени изтича на 2 декември.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама

Когато си платил за регистрационен номер или наречените „табели „,те са собствени на водача и той може при нова регистрация на автомобил да си ги сложи на на него.Значи досега регионалните пунктове на КАТ събират старите номера и ги предават за вторични суровини,а парите от тях?…..Фирмите които произвеждат рег.табели са платили там където трябва и производството бълва денонощно,това не е добре за хората.

Ако регистрацията е спазарджишка а новата трябва да е Пловдивска ,какво се случва?

Таксата за 4 еднакви цифри е 1500лв.,а за надпис по желние-7000лв.Само уточнявам.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Семейство англичани кръстиха бебето си на овена Райко

външна реклама Снимка pixabay Фермата приют във великотърновското село Хотница е събрала много и разнообразни животни, като целта е добруването на обитателите, както и срещите на децата с тях. Стопаните се радват на огромен интерес, те посрещат дори групи с деца и скаутски клубове. Редовни посетители на фермата са семейство …

Новини
MeteoBalkans: Снежни Коледа и Нова година

външна реклама Снимка pixabay Ноември бележи последни топли дни на тази година. С настъпването на новия месец температурите падат и на много места дъждът ще преминава в сняг. През първата десетдневка от декември средните месечни температури се очаква да бъдат около и над климатичните норми, сочат данните на MeteoBalkans. външна …

Незабавни статии
Рачков и Мария Игнатова отново заедно

външна реклама Кадри видео Нова ТВ Любими на зрителите предавания, издържали дълги години на екран припомни снощи Рачков в „Забраненото шоу на Рачков“. Доста от тях са отдавна свалени от екран и малко хора, най-вече по-възрастните ги помнят, както и емоциите, които предизвикваха те. Ефира преди време бе наситен с …