fbpx

Сменяте колата, но държите на стария си номер. Срещу 500 лв можете да го запазите

Новини
3
реклама

Снимка pixabay

С предложените промени в наредбата за регистриране, отчета, спиране от движение и пускане в движение, вече е възможно старите номера при продажба на автомобил да бъдат запазени и да се използват за ново превозно средство. Таксата за това е 500 лв, които ще се събират в системата на МВР.

Измененията са публикувани за обществено обсъждане.

С предлаганата промяна – преди продажбата на автомобил, собственикът може да подаде заявление за запазване на табелите с регистрационния номер на колата и така да ги ползва за регистрацията на друго превозно средство от същата категория, пише Банкер.

реклама

Размерът на таксата от 500 лв. е равен на сумата, която шофьор би платил за табела с 4 еднакви цифри или цифри и букви по желание.

Предвижда се в срок до един месец от подаване на заявлението собственикът има право да регистрира друго моторно превозно средство със запазените табели с регистрационен номер. Ако до изтичането на тези 31 дни, собственикът не регистрира друго превозно средство със запазения номер, табелите ще се унищожават.

С промени в същата наредба се предлага регистрационните табели на електромобилите да са със зелен цвят на бял светлоотразителен фон.

Общественото обсъждане по предложенията за промени изтича на 2 декември.

реклама
loading...

Когато си платил за регистрационен номер или наречените „табели „,те са собствени на водача и той може при нова регистрация на автомобил да си ги сложи на на него.Значи досега регионалните пунктове на КАТ събират старите номера и ги предават за вторични суровини,а парите от тях?…..Фирмите които произвеждат рег.табели са платили там където трябва и производството бълва денонощно,това не е добре за хората.

Ако регистрацията е спазарджишка а новата трябва да е Пловдивска ,какво се случва?

Таксата за 4 еднакви цифри е 1500лв.,а за надпис по желние-7000лв.Само уточнявам.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Катастрофира един от представителите на Отровното трио

реклама Кадър Отровното трио Катастрофирал е един от представителите на Отровното трио. Колата на проф. Велислав Минеков от „Отровното трио“ е пострадала при катастрофа в Луковит, съобщи адв.Николай Хаджигенов в социалната мрежа. „На път за Русе спряхме на пешеходна пътека в Луковит, което явно е непознато действие в района, следствие …

Новини
Андрей Райчев: Борисов се върна в диалога на хората и може да е отново номер 1 на изборите

реклама кадър БНТ Властта издържа на много тежък натиск и в момента хората не повишават опозиционните си настроения, включително с приемането на сегашното триседмично затваряне, което на по-ранен етап нямаше как да се случи. „Борисов с инстинкта си на политическо животно прецени, че има нов етап, че това ще се …

Новини
Бабикян от „Отровното трио“: Да се делим на леви и десни е малоумие, срещу нас има престъпна група във властта

реклама кадър и видео: YouTube/ЕвроДикоФ “Срещу нас има организирана престъпна група, която е във властта. Това налага и ние да сме организирани. Насила ни принудиха да участваме във второто полувреме на срещата – изборите. Ще свършим работата докрай“, това заяви PR-специалистът Арман Бабикян в предаването “ЕвроДикоФ“ по ТВ Евроком. “Борисов …