fbpx

След грип – оставете тялото да ви води, слушайте го и му помагайте

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

Всички сме различни, както когато сме здрави, така и когато се разболяваме нуждите ни също са различни! Оставете тялото да се самолекува, просто го слушайте и му помагайте.

Всъщност опашката от умора и слабост може да продължи много по-дълго от острото състояние и температурата, пише Жената днес. Ако се пренебрегне се получават усложнения и то доста време след като сме преболедували и сме решили, че нещата са се разминали. Най-засегнати са децата, които не могат да определят и да кажат как се чувстват. Много често това е причина да се разболяват отново и отново, просто хронично не се доизлекуват.

външна реклама

Според традиционната китайска медицина, възстановяването след боледуване от грип продължава от половин до една година и има голяма възможност да се получат усложнения при неправилно и ненавременно лечение. На имунната система са й е необходими време и ресурс за пълно възстановяване. Грипът е сериозно изпитание дори за здрав човек със силен организъм.

Три са основните грешки, които се допускат при епидемия от грип или вирус:

Продължаваме да ходим на работа или да водим детето на на градина полуболно и се лекуваме в движение, което най-често ни доразболява и усложнява лечението.
Неправилното лечение или самолечение – с продължителна употреба на капки за нос или неоправдано ранно включване на антибиотици и антихистаминови препарати, прекаляване с използването на антипиретици при леко повишаване на температурата, заключват омагьосания кръг, в който попада така нареченото „често боледуващо дете”.
След период на домашно лечение, най-вече детето(но и ние), много бързо се връщаме към обичайните си дейности и контакти (детска градина, работа) и така организмът лесно поддава при нова среща с вирусите.

Възрастните правим същите грешки, като смятаме, че ще ни се размине. Но при грипна вълна е по-добре малко повече да се погрижим за себе си дори преди нея, за да нямаме проблеми след това. Моите наблюдения са, че най-често се пренебрегва реконвалесцентния период на пълно възстановяване след прекарано вирусно заболяване. Всеки си има слабо място, което най- често реагира в този период и тогава е необходим по-индивидуализиран подход, за да не се получат усложненията, които най-често има при грипна епидемия.

Синдромът на хроничната умора

е едно от неспецифичните усложнения, често започващи след грип. Възниква, когато отслабеният от резките температурни промени и грипа организъм се опитва да работи при пълно натоварване и на пълни обороти. Най-честите симптоми са умора и мускулна слабост, които не се подобряват след почивка, намалена памет, понижена концентрация на вниманието, раздразнителност, астено-депресивни състояния, лош сън. Може да се добави главоболие, липса на апетит, болки в ставите и депресивно настроение. Най-често заболяването се среща при отговорни, амбициозни хора, подложени на стрес в работата и ежедневието си. Лечението му е комплексно и продължително.

Винаги се допитвайте до личния си лекар или хомеопат, ако нещата не вървят добре и имате притеснения.

 

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ако властите позволят, ще пуснат 10 000 зрители на мача за Купата на България

външна реклама илюстрация Pixabay От ПФЛ обмислят да пуснат поне 10 000 зрители на Националния стадион за финала за Купата на България на 19 май между ЦСКА и Арда. За целта обаче е необходимо държавните власти в лицето на здравното министерство да позволят завръщането на публика на трибуните, съобщи Gong.bg. …

Новини
Томислав Дончев: Може да не ми е дошло времето да съм премиер. Или да е минало

външна реклама кадър bTV Проектокабинетът на ГЕРБ е готов, ще е ясен след няколко дни. Съставът на този кабинет ще бъде знак, че партията е в състояние да се обновява и да има нови лица, което е важно, заяви Томислав Дончев, заместващ премиера в оставка по bTV.  Може да не …

Новини
Д-р Симидчиев: Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни

външна реклама кадър БНТ Броят на диагностицираните с COVID-19 е по-голям, проблемът не е решен. Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни. Ваксините са единственият начин, по който устойчиво можем да решим проблема. Необходима е устойчива ваксинация на най-рисковите групи. Това заяви председателят на здравната …