Слави Трифонов: Никой не иска рестарт на безскрупулните лъжи, на службогонството и “калинките”

Новини
1
реклама

Кадър: 7/8 TV

Рядко се шокирам, но две безскрупулни лъжи направиха така, че да ми увисне мандибулата, написа Слави Трифонов в личния си профил във фейсбук.

„Безскрупулна лъжа номер 1: Главният прокурор Иван Гешев твърди, че той е инициатор на вчерашното изслушване на българските власти в Европейския парламент пред подкомисията, осъществяваща мониторинг на демокрацията, върховенството на закона, гражданските права.
Каква е истината? Организатор на изслушването е председателят на подкомисията – евродепутатът от Нидерландия Софи Ин’т Велд .
Може би, защото обича да се прави на луд, както се споменава в един запис, главният прокурор лъже българската публика, че той е събрал подкомисията, съставена от 14 евродепутати.
Истината е, че там те те привикват, не ти тях. Ти може да привикваш прокурорите в Бояна на клански ритуал. Не евродепутатите.
Ако Иван Гешев е организатор на въпросното изслушване, то защо тогава самият организатор отхвърли поканата за участие, а изпрати своя заместничка? Или той имаше много спешна работа в полята на Дупница – да търси Янек, един месец след изчезването му?
И въобще възможно ли е Иван Гешев да организира събитие, на което му четат конско?

реклама

Безскрупулна лъжа номер 2: ГЕРБ, в лицето на нейния евродепутат Емил Радев, обяви, че на изслушването в Европейския парламент било осъдено използването на бесилки, ковчези и чували за трупове от протестиращите в България.
Каква е истината? Никой от членовете на подкомисията не е осъждал действията на протестиращите в България. Напротив – в подкомисията на сериозна критика са били подложени представителите на българските институции, а не протестиращите. За това ГЕРБ мълчи.
Срещу протестиращите всъщност е говорила поканената председателка на Комисията за защита от дискриминация Ана Джумалиева. Евродепутатите, които членуват в подкомисията, били изненадани, че въпросната председателка е представила като дискриминирани…правителството и министър-председателя.
Сигурно тук и на евродепутатите им е увиснала мандибулата.
Представете си – кое е най-нормалното? Най-нормалното е председателката на Комисията за защита от дискриминация да осъди управляващите, които обиждат и дискриминират простестиращите българи, като ги наричат “гейове”, “изроди”, “маймуни”, “стадо овце”.
И баааам с чука по главата – госпожата представя управляващите като дискриминирани!
Сигурно за един цивилизован европейски депутат това е много изненадващо, но ние тук, в България, не се изненадваме. Мразя го тоя лаф, но “тука е така”. Ана Джумалиева е дългогодишен председател на Комисията за защита от дискриминация. Тя е издигната и назначена на този пост от управляващото мнозинство в Парламента и няма току-така да си подритва умопомрачителната заплата от 11 000 лева на месец! Пък ако ще да я изслушват и в съда в Хага.

Провокиран от тези две нагли лъжи, отново ще цитирам любимия на главния прокурор Ейбрахам Линкълн:
“Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време, но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време”.

След тези две безскрупулни лъжи, убедено мога да кажа, че тази система не се нуждае от никакъв рестарт. Никой не иска рестарт на безскрупулните лъжи, на службогонството и “калинките”, на отвратителната липса на правосъдие, справедливост и възмездие. Тази система се нуждае от shut down. Защото това трябва да спре!“, пише още в поста си Слави.

реклама
loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Туск пред Радио Свободна Европа: Борисов допусна явни грешки, включително и в личния си живот

реклама снимка: Фейсбук/Бойко Борисов Бойко Борисов допусна явни грешки, включително и в личния си живот, това казва Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Доналд Туск каза в телефонно интервю за Радио Свободна Европа (РСЕ). Думите му са по повод разпространените снимки от спалнята на Борисов, на които се виждат пачки …

Новини
Нинова: Борисов 10 години говореше: „аз плащам“. Сега управляващите ипотекират бъдещето ни

реклама снимка: Фейсбук/Корнелия Нинова Борисов 10 години говореше: „аз плащам“. Не, българският народ плаща, това не са личните му пари от Банкя и чекмеджета, а парите на данъкоплатеца. Трябва да има някакво трайно съгласие по няколко приоритета, това казва в подробен коментар за проекта за бюджет 2021 лидерът на БСП …

Новини
Валери Симеонов съди Слави Трифонов за 30 000 лева, но не успя. Съдът потвърди: Лидерът на НФСБ взел пари за нощувки на граничари

реклама кадри: 7/8 тв, „Вихрогон“ Валери Симеонов на практика е получавал държавни плащания за нощувките на военни, които са охранявали границата ни с Турция. Това твърдение, изказано от Слави Трифонов през 2017-а година, е потвърдено от Върховния касационен съд. На 22 октомври негов състав не допусна делото на Симеонов срещу …