Слави Трифонов: Имаме ли Народно събрание или имаме един разграден двор

Новини
реклама

След като наскоро ви представих реалния облик на правителството и на министър-председателя, днес ще ви представя и реалния облик на Народното събрание. Следващите редове са посветени на въпроса имаме ли Народно събрание или имаме един разграден двор, в който благодарение на пропорционалната избирателна система влизат абсолютни случайници и нерядко престъпници, написа Трифонов в социалната мрежа.

Според чл. 63 от Конституцията на Република България, Народното събрание се състои от 240 народни представители.
Но в един четиригодишен мандат те не са едни и същи 240. По различни причини едни депутати напускат Народното събрание и на тяхно място влизат други.
Този процес е особено активен в сегашното 44-о Народно събрание. Толкова е активен, че Народното събрание е заприличало на бардак – едни хора влизат тихомълком, а пък други излизат леко засрамени.

И сега ще ви попитам: Знаете ли колко души са били обявени от ЦИК за народни представители в този мандат на Народното събрание?
ЦИК е обявила за депутати общо 291 души и един покойник.
Да, закратко дори и един покойник е бил назначен за депутат. Що не? След като умрели могат да гласуват, що пък умрели да не могат да са депутати?
Депутатът от БСП Иван Генов, избран от район Враца, решава да напусне Парламента и на 5 септември миналата година ЦИК “вкарва” на негово място следващия в листата – покойния по това време Цветан Ралчовски.

 

Продължава тук:

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Къци Вапцаров: Карат учителите да преподават като Дарт Вейдър, заслужават по-високи заплати

реклама Снимка ФБ За вдигане на заплатите на учителите апелира Къци Вапцаров. Той си задава въпроса дали с толкова много нови правила, които педагозите трябва да спазват, ще получат и някой допълнителен лев към месечните си възнаграждения. „Само да попитам, учителите сега, като ги карат да преподават като Дарт Вейдър, …

Новини
„Индипендънт“: България протестира от 70 дни, но никой не ѝ обръща внимание

реклама Снимка Петел БГ Близо 70 дни улиците на българските градове са пълни с протестиращи, които се противопоставят на бруталността на силите за сигурност, корупцията на олигарсите и антидемократичните действия на лидера на тази източноевропейска държава. Това пише в коментар Борзу Дарагахи за британският Independent, цитиран от БГНЕС. България е …

Новини
Ева Веселинова: Имам човек до себе си! Млад, красив, добър, любящ

реклама Снимка инстаграм Бившият кадър на Гала Ева Веселинова, избра деня на Вяра, Надежда и Любов, за да разкрие повече подробности за мъжа да себе си. „Днес отдаваме почит на добродетелите, които ни крепят – вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Но нека поговорим за любовта“, написа тя в инстаграм, като …