fbpx

Скока на цената на тока наложи извънредно отчитане на електромерите

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

А освен че поскъпването ще се отрази директно на сметките на всеки абонат, то ще доведе и до още разходи за домакинствата.

Увеличението на тока от 1 юли наложи извънредно отчитане на електромерите в цялата страна. И трите електроразпределителни дружества дават възможност за самоотчет, а ЧЕЗ организира и извънреден график.

външна реклама

Средно с 3% се очаква да поскъпне токът в цялата страна от 1 юли. Тъй като новата цена ще влезе в сила преди края на месечния отчетен период, се налага междинно отчитане на данните.

Всъщност и трите електроразпределителни дружества дават два варианта за междинно отчитане.

ЧЕЗ електроразпределение организира извънреден отчет, като графикът за него е публикуван на сайта на дружеството. Вариант е и самоотчетът, който трябва да бъде направен към 30 юни, а срокът за подаване по имейл, телефон или в центровете за обслужване на клиенти е до 4 юли включително.

ЕВН няма да организират извънредно отчитане, като данните, отчетени по стандартен график, ще бъде разделени пропорционално на дните по новата и старата тарифа. Срокът за подаване на данните в офис на ЕВН е 5 юли.

Енерго про също ще отчитат по стандартен график, а данните ще бъдат разделени пропорционално на дните по новата и старата тарифа. Данните при самоотчет трябва да бъдат подадени до 2 юли по имейл, телефон или в офис за обслужване на клиенти.

 

„Аз като домоуправител косата вече ми побеля. Аз досега плащах стълби и асансьор, тока към 420 до 450 лв. стигах, сега сигурно ще стане 500. Това иска и увеличение на таксата на живущите в блока, това значи още едно ужилване. Е плащаме, това е най-важният ресурс, защото те веднага ти кръцкат тока, ако не го платиш“, каза домоуправителят Снежана Лакова.

С окончателно решение за цените на тока Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да излезе на 1 юли.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Пламен Николов към Беновска: Много харесах снимката ви с плавниците

външна реклама Кадър Нова и Беновска, ФБ Интересно предложение направи Пламен Николова на Беновска. Пламен Николов се здрависа с Илиана Беновска в кулоарите на Народното събрание и каза, че много е харесал снимката, на която Беновска е с негови плавници. външна реклама След което я попита плува ли. Беновска му …

Новини
САЩ маха визите за Хърватия

външна реклама Снимка pixabay В началото на тази година бе официално съобщено, че броят на отхвърлените американски визи за хърватски граждани през 2020 г. е спаднал под три на сто, което е предусловие за премахване на американските визи. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е поканил Хърватия да се присъедини …

Новини
Борисов: Изроди! Кръстник на всичко това е Румен Радев

външна реклама Кадър видео ФБ „Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на комунизма. Кръстникът на всичко това е Румен Радев. Правят ми се за успешни за два месеца. Нула са свършили. Как децата на Янев и Манолова бяха назначени, когато бях премиер. Защо не ги остъргахме? Нашата добрина …