кадри bTV
За много българи идеята да направиш кулинарен шедьовър от кренвирши си е чисто и просто оксиморон – съчетание на взаимоизключващи се понятия. Но по силата на рекламните договори и в търсене на по-широка публика точно това предизвикателство отправи журито в “Мастършеф” на участниците в предаването.
Евтиният продукт, който много българи ядат само в краен случай, трябваше да стане основа за изкушения, които да убедят взискателните съдии, че хоби готвачите могат да направят от нищо нещо. В тенджери и тигани изведнъж заедно с малотрайните колбаси се появиха аспержи, гъши дроб, синьо сирене и какво ли още не, което едва ли някой би сложил заедно с тях в реалния живот.
Въпреки абсурда на задачата, повечето участници успяха да направят ястия, в които да вкарат и кренвирши. В някои от случаите те си останаха ненужна добавка, най-често невидима и включена просто защото такава е задачата. Според шеф Кустев, шеф Таралежков и “шефът на шефовете” Сарафов най-добрите чинии бяха на Марианна, Петя и неизменната Лора.
Лора настоява да я оценят като готвач, не по красота
Поредната висока оценка за миската отново събуди подозрения, че предаването е нагласено в нейна полза. В началото на готвенето шеф Кустев заяви уж само пред колегите си в журито, че ако някой направи десерт от кремвирш, директно ще влезе в топ 3.
И не щеш ли – изненада. Лора направи не друго, а конфитюр от кренвирш, придавайки сладост на всекидневния продукт. Разбираемо, шеф Кустев я обсипа със суперлативи, като нарече представянето ѝ “голям скок”.
Междувременно самата Лора заяви, че не иска да бъде подценявана заради външния си вид. “Мисля, че доказах, че мога да готвя”, каза тя.
Зрителите обаче продължават да са на мнение, че флиртаджийското ѝ поведение е основен фактор за високите оценки, особено от шеф Кустев.