fbpx

Синоптик прогнозира студена пролет

Блиц Новини

Кадри България он ер

Вятърът е причина за вдигане на температурите сега. Топло ще се задържи до утре вечерта. От петък започват нови валежи, застудяване и сложна обстановка в страната“, съобщи синоптикът Петър Янков по България он ер.

Той прогнозира още, че се очакват  значителни промени през следващата седмица, а студените дни предстоят в края на януари, когато към Балканите ще се спусне студен арктически въздух.Най- страшно ще е в Североизточна България, където ще има навявания заради силен вятър.

Следващата седмица времето ще бъде много динамично и с бързи промени в температурите. Ако в понеделник и вторник минималните температури се движат между -9 и -4 градуса, а максималните са между 2 и 4-5 градуса, в сряда бързо ще се повишат. Ще превалява дъжд и сняг. Ще се натрупа значителна снежна покривка, тъй като валежите ще са повсевместни. Най-много сняг ще има в планината, където тя ще достигне и до метър. В четвъртък  ще завали главно в западните планински райони.

Синоптикът обърна внимание и за едно изместване на сезоните, като традиционно по-студените януари и февруари се затоплят, то пролетните се характеризират с температури по-ниски от обичайните както сме свикнали. Това изменение той отдаде на феномена Ел Ниньо, който разбута климата на нашия континент, но все пак специалистите предричат и неговия край до края на месец април.

Зимата започва да отстъпва, но при тези климатични промени времето над Балканите е много динамично и с чести циклони. Има леко изместване на зимата, природата компенсира с по-хладна пролет. Дългосрочните прогнози са за нормална пролет с повече сняг и по-студено време в началото на февруари, посочи още Янков.

БГ звезди
Велико Търново на бунт срещу „Дяволското гърло“2: Никой местен няма да направи това!

кадри Нова телевизия Премиерата на продължението сериала „Дяволското гърло“, наречено „Есента на демона“, предизвика огромен интерес. Много от зрителите са във възторг от първия епизод, който събира отново героите на Теодора Духовникова и Владо Карамазов, но този път не в Смолян, а във Велико Търново. Паралелно с това се появиха …

Блиц Новини
Диско Дарко и Етно Гала са модерните Пижо и Пенда

кадри Нова телевизия Едно от нещата, които правят Гала една от най-големите звезди на българската телевизия, е талантът за избор на визия според случая.  На 1 март водещата на „На кафе“ даде пореден пример как се прави това. Гала се появи в студиото с ансамбъл, който е модерната версия на …

Hell's kitchen
След кметицата ще хвърчи и ресторантьорката от Равда

Кадри Нова ТВ Една дразнеща фигура от участниците в Хелс китчън си тръгна безславно, но други две са на път да я последват. Кметицата на с. Върбешница си опакова куфарите и си хвана пътя, следващата май ще е собственичката на ресторант в Равада Галя Чимидова. Аз съм шеф и избирам …

error: Content is protected !!