fbpx

Син носи три етажа болния си от коронавирус баща в болницата в Дупница, асансьорът не ставал

Новини
външна реклама

кадър БНТ2, архив

„В кой век живеем?“, това възкликна с възмущение дъщерята на 86-годишен мъж от Сапарева баня, който е болен от Ковид-19. В общинската болинаца в Дупница той е трябвало да бъде занесен на ръце от сина си до третия етаж, където е специалиризането отделение, разказа „Струма”.

“Повече от 30 минути чакахме пред входа на болницата в Дупница някой от отделенията да дойде да качи баща ми в Ковид отделение. Мен и сина ми не ни пуснаха вътре заради пандемията. След 30-минутното чакане се появи една санитарка, която заяви, че не може сама да го качи до отделението, и ни предложи да го сложим в одеяло – ние от едната страна да го хванем, а тя от другата, и да го качим до отделението. Накрая синът ми на ръце занесе баща ми до третия етаж по стълбите, тъй като има някакъв стар асансьор, в който обаче едва се побират двама души. В кой век живеем? Ами ако синът ми се зарази? Той има две деца… Държавата харчи пари за какво ли не, а за един асансьор в болницата не могат да се намерят пари. За персонала не мога да кажа лоша дума. В общинската болница има прекрасни лекари специалисти, но условията са невъзможни”, заяви за “Струма” Виктория Н.

външна реклама

От години е практика тежко болни пациенти да се качват до третия или четвъртия етаж с одеяла, а не на носилка или с асансьора, който е тесен и често аварира, потвърдиха и бивши санитарки в болницата.

На едно от последните заседания на ОбС – Дупница общински съветник предложи общината да включи в Бюджет 2021 средства за нов асансьор в общинската болница в Дупница. Тогава председателят на ОбС Костадин Костадинов, който е финансов директор на частната болница, отказа искането с думите: “Не може да се помага само на общинската болница. В града има още една, но тя е частна и за нея няма пари. Трябва да има равнопоставеност на болниците”.

Асансьорът в общинската болница е на повече от 50 г., когато е построена сградата.

Кметът на общината инж. Методи Чимев на сесията заяви пред общинските съветници, че от общината са дали  на прокуриста на болницата готов проект за асансьор. „Ако има нужда от средства, да ни потърси, ще намерим решение”, категоричен бе кметът.

Коментар на случая с оставения да чака повече от 30 минути на входа на болницата пациент с Ковид-19 направи и прокуриста на болницата М. Иванова-Жайгарова. Ето какво заяви тя: “В отделенията работят следобед по едни лекар, медицинска сестра и санитарка. Имат много работа и затова се налага понякога пациентите да чакат на входа”.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Изправи се! Мутри вън!“ иска комисия за полицейското насилие на протестите лятото

външна реклама Кадър идео БНТ „Изправи се! Мутри вън!“ от тази сряда започват събиране на подписи за създаване на парламентарна комисия „за разследване на полицейско насилие“ по време на летните протести през 2020 г., съобщи адвокат Николай Хаджигенов на пресконференция на формацията в кулоарите на парламента, пише Евроком. По време …

Новини
Откриха мъртъв 37-годишен мъж в дома му в Бургас

външна реклама Чуха се ужасяващи писъци, после разбрахме, че жената е намерила сина си мъртъв, разказват съседите. 37-годишен мъж е открит мъртъв в дома си в жк „Славейков“. Трупът на младия бургазлия е намерен от майка му късно снощи, научи Флагман.бг. „Чуха се ужасяващи писъци, после разбрахме, че жената е …

Новини
Почивните дни по Великден и през Май

външна реклама Пиксабей По повод Великден почиваме 4 дни (от петък до понеделник) от 30 април до 3 май включително. Празникът бележи края на Великденските пости, които започват от понеделника след Сирни Заговезни. Ето и кога са другите почивни дни през 2021 година. външна реклама Тъй като съботата преди Великден …