fbpx

Швеция: Да се готвим за война с Русия

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

Главнокомандващият на армията на Швеция ген. Микаел Буден призова военните организации и организациите на гражданското общество да се подготвят за съвместен отговор на евентуална атака и да засилят нападателните способности за киберсигурност, за да „окажат натиск върху врага“.

Той предупреди за заплахата от нападение, призовавайки да се следи отблизо за действията на Русия. За това предупреди пред в. „Афтонбладет“ ген. Микаел Буден, пише news.bg.

външна реклама

Висшият военен отбеляза, че според разузнавателните служби Швеция на първо място трябва да се пази от „хибридни и нелинейни“ атаки от Русия. Главнокомандващият призова военните организации и организациите на гражданското общество да се подготвят за съвместен отговор на евентуална атака и да засилят нападателните способности за киберсигурност, за да „окажат натиск върху врага“.

„Според доклада на Комитета по отбрана и нашите собствени анализи не може да се каже, че може да се изключи въоръжена атака“, каза Буден.

Той обясни, че страната трябва да може да влияе на други държави и да предотвратява техните действия.

На въпрос на журналист дали това означава, че Швеция ще може например да изключи електрозахранването в Русия, Буден отказа да навлиза в подробности, отбелязвайки, че Швеция трябва да може да влияе на други държави, за да им попречи да извършват определени кибер операции.

„От шведска страна, след политическо решение, можем да въздействаме на този, който с някаква цел се опитва да направи нещо срещу нас … Става въпрос за компетентността и способността да се влияе на някой друг с помощта на технически системи с помощта на кибер функции. „, – каза главнокомандващият.
По-рано изследователската компания YouGov представи резултатите от проучване на жителите на Великобритания, Германия, Франция, Дания и Швеция за отношението към различни страни, включително Русия.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
ДБ и ИБНИ ще подкрепят правителство, което да следва посоката на служебните министри

външна реклама Кадър видео ФБ Бъдещото управление трябва да се следва посоката и стандарта, който зададоха някои от министрите в служебното правителство. Това обявиха от „Да, България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ след общи консултации, посветени на бъдеща подкрепа за евентуален кабинет на ИТН. външна реклама „На тази база …

Новини
Водещата на БНТ изригна в смях пред Хаджигенов

външна реклама Кадър видео БНТ С чувство за хумор съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) Николай Хаджигенов обяви в сутрешния блок на БНТ, че ще заеме поста вицепремиер по космическите въпроси. На фона на често използваната от него ирония думите му не бяха приети сериозно. Ето как приключи …

Новини
Дойче веле: Борисов обижда, защото го е страх

външна реклама Кадър видео ФБ Нервният изблик на лидера на ГЕРБ срещу Бойко Рашков може да бъде разглеждан като симптом. Агресията, включително нападателния тон, често е израз на страх, на фрустрация. Борисов вероятно усеща, че политическата му кариера е смъртно ранена и възмездие – не за безобразния му език, а …