fbpx

„Сега“: Мерки няма, защото не работели

Новини
външна реклама

кадър: bTV

Здравният министър проф. Костадин Ангелов  и главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев с недопустим тон дадоха скандални обяснения защо правителството и националният оперативен щаб бездействат пред задаващата се катастрофа. От тях излезе, че на практика мерки няма, защото те не работели. В нито един момент двамата не дадоха ясен критерий при какви данни за новата вълна ще има нови ограничения, а министърът остро обяви за лъжа, че нареждането да няма мерки идва от Борисов. Това написа „Сега“ в коментар на днешния брифинг по темата коронавирус.

„Не сме готови за нов локдаун, не защото е медицински неоправдано, а защото хората не са готови“, заяви министърът. Той на практика призна, че никакви мерки не се спазват – самият той е получил клипове от 8 март с хора, танцуващи по масите, без вечерен час, без спазване на капацитет. Въпреки това ресторантите остават отворени, защото такава ни била държавата. Моловете пък се затварят (само в някои области), защото със затварянето на училищата децата веднага почвали да обикалят моловете.

външна реклама

„Не се страхувам от мерките, нито се страхувам от тяхното налагане. Ако се наложи, ще го направим. Кога ще го направим – не знам. Ако трябва да го направим – ще го направим“, неопределено обяви министърът. „Около 6.5-7 млн. живеят в страната, нямаме толкова полицаи. Всеки един сигнал го изпращайте, поемам личен ангажимент който е виновен, да бъде наказан“, оправда се той за пълната липса на контрол за спазването на мерките, като хвърли всичко на личната отговорност. „Какво трябваше да направим в онзи ресторант на 8 март, полицаи да свалят хора от масите?“, попита Ангелов.

На въпрос до кога ще чакаме, за да въведем мерки, Ангелов обяви, че не може да прогнозира. Той е категоричен, че не закъсняваме с ограниченията, въпреки че отдавна задминахме каквито и да е критерии за въвеждането им. „Когато обществото е готово да повярва в тези мерки, когато е готово да ги спазва и когато ние като хора повярваме в нужността на тези мерки, тогава ще ги въведем. Няма как да въведем мерки там, където хората не вярват в тези мерки“, заяви министърът. „Не е въпросът да издадем заповед, а да гарантираме нейното спазване“, обясни Ангелов.

„Никой не гарантира, че определени мерки ще доведат до липса на епидемия“, абсурдно обяви доц. Ангел Кунчев, карайки се на журналистите, които настойчиво питат какво трябва да стане, за да бъдат въведени ограничения. „Всичко влияе, да – и мерките, да – и собственото поведение, и желанието да се пазим. Няма граница на мерките, има разумен компромис, да не остават хора без работа и да не остават болни на улицата“, заяви човекът, от когото идват предложенията за противоепидемични мерки.

Ангелов вдигна скандал и за избора на ваксини, като в опит да обясни, че няма смисъл дори от това да се препоръчват определени ваксини на хора с определени медицински проблеми, призна, че в България също има смъртен случай на ваксиниран човек, без да е доказана връзка между смъртта и ваксинирането. Ако Европейската агенция по лекарствата каже „Спрете тази партида!“, ние ще я спрем, заяви министърът по повод проверяваната партида след два случая на тромбози в Австрия, въпреки че имаше страни, които блокираха по своя воля въпросната партида.

Цялата статия четете ТУК.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
ГЕРБ-СДС върна мандата за съставяне на правителство

външна реклама Кадър видео новини.бг Партията така и не намери подкрепа от своите колеги в Народното събрание. ГЕРБ-СДС върна мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев. Представители на партията в президентството бяха номинираният за премиер Даниел Митов и председателят на ПГ на ГЕРБ в НС Десислава Атанасова външна …

Новини
Днес рожден ден празнуват музикалните близнаци братя Аргирови

външна реклама Кадър видео ютуб Близнаците Благовест и Светослав Аргирови от култовия дует от близкото минало са родени през 1959 г. в Пловдив. Стават на 62 години. външна реклама И двамата завършват Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Академия за музикално и танцово изкуство в град Пловдив. Специалностите на близнаците …

Новини
Татяна Дончева за сценаристите на Слави: Не си ги представям в МС

външна реклама Кадър видео БТВ Дончева каза, че си представя следващия кабинет да бъде с личности, експерти в съответните ресори. Подкрепа за правителство с мандата на Слави Трифонов е най-приемливият вариант. Разбира се, винаги ще зависи от състава. Ако този състав е прекалено артистичен, ние също ще се замислим дали …