fbpx

Съсипаха БНТ с критики заради програмата на Нова година

Незабавни статии

кадри БНТ

Съсипващи коментари за новогодишните предавания на БНТ заваляха в социалната мрежа Фейсбук. Много зрители обвиниха държавната медия, че е напълно неадекват за 21 век, а предаваният са върнали зрителите повече от 30 години назад в епохата на социализма и Тодор Живков.

„Изпращането на 2021 година по БНТ, с почти същите изпълнители като преди „прехода“, крие някакъв символизъм.  Това ме кара  да вярвям, че този път ще имаме шанса да изпратим комунизма по живо, по здраво.Честито!”, това написа в социалната мрежа басистът на „Ревю” Васил Гюров, известен със своите активни граждански и политически позиции.

външна реклама

„Не знам вредните емисии на новогодишното шоу на БНТ ще бъдат ли изследвани, обаче наистина беше пощръкляване на изискуемия професионализъм на обществената телевизия и в прекия, и в преносния смисъл. Не бе просто кич, допускам нарочна гавричка с очакванията на средноинтелигентния зрител. А може и ненарочна”, това коментира писателката  Керана Ангелова.

„Ако гледаш новогодишната програма на БНТ, може да решиш, че още не си се родил”, обобщи с известна доза злорадство Стефан Стоянов, сценарист на „Шоуто на Николаос Цитиридис” по bTV. То също имаше своето новогодишно издание, към което също могат да се отправят критики. За разлика от БНТ обаче, в студиото на Цитиридис изпълнителите поне пяха на живо, а не на плейбек.

Може би най-съществаната критика на излъченото по БНТ 1 в новогодиината нощ направи авторът, преводач и издател на детска литература Зорница Христова. Тя написа следното:

„Снощи ме хвана срам, като видях новогодишната програма.

Какво като мога да не я гледам? Това е програмата на обществената телевизия. Тя отразява мнението на своите създатели и техните шефове по какъв начин българите могат да се забавляват заедно.

Доколкото видях, то е следното:

Според концепцията на БНТ българите не могат да се забавляват заедно.

Според концепцията на БНТ българите гледат на „Татово време“ като на някаква обетована земя.

Според концепцията на БНТ е по-добре да покажеш познато име, което не е измислило нищо ново за 35 години и изглежда като карикатура на предишното си аз, отколкото да рискуваш да представиш нещо ново. Защото хората са закостенели и не искат да знаят за това, за което ВЕЧЕ не знаят.

Според концепцията на БНТ всяко загатване за вкус – примерно фолклорът да е малко повече фолклор, а не фолклор като за мол – ще внесе непоправимо разделение в българското общество. По-добре да сгрешим, като сваляме нивото, отколкото като го вдигаме.

Според концепцията на БНТ няма смисъл да се търсят и представят нови неща, защото то нашето изкуство днес по принцип не струва и е абсурд на някого да му хареса.

И т.н.

Честно казано, това са наблюденията ми от последните 20 минути. Теоретически е възможно преди това да е имало по малко от най-доброто в различните жанрове през годината, с акцент върху новите явления, всичко това свързано в добре намислен и наистина забавен сценарий. А последните 20 минути да са били нещо като ироничен контраст, м?

Не знам дали го разбираме, но новогодишната програма е присъда. И никой не я оспорва.”

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Майка остави телефона си да си играе едногодишния й син и стана голяма беля

Кадри: NBC New York Родители разказаха как едногодишното им дете напазарувало от телефона и похарчило близо £1500 за мебели за семейния дом. Майката на момченцето Мадху Кумар от Ню Джърси, САЩ разказа как синът й е закупил мебели от Walmart и е разбрала, чак когато стоките пристигнали пред вратата, съобщава …

Незабавни статии
Ето как хората запълват сами дупките по улиците в Източна Украйна

Снимки Регионален Днепър Ако си мислите, че България е бедна страна трябва да отидете до повечето от бившите страни от СССР. В Украйна брутния вътрешен продукт на глава от населението е около 3 пъти по-нисък от този на българите, а това може да се види и от състоянието на улиците. …

Незабавни статии
Спасители изтърваха ранен човек, докато го спасяват

Кадри видео Киевската спасителна служба Акция за спасяване на ранен човек едва не завърши с фатален край. Спасителите от „Киевската спасителна служба“ изпуснаха ранен мъж, докато го сваляха от покрива на гаража. Пострадалият се опитал да настигне крадци, обрали дома му, наранил крака си при скачане върху гаража. външна реклама …