САЩ отмениха общата забрана за пътуване в чужбина

Новини
реклама

Снимка pixabay

САЩ вдигнаха предупреждението за своите граждани да избягват всички пътувания в чужбина заради пандемията от коронавирус. Обяснението е, че в някои части на света ситуацията се подобрява, а в други се влошава, и е необходим по-гъвкав подход, пише Economic.bg.

Държавният департамент ще възобнови разглеждането на всяка страна поотделно и ще определя нивото на риск от 1 до 4. Четворката е равносилна на забрана за пътуване към конкретната държава.

„Продължаваме да препоръчваме на американските граждани да проявяват повишено внимание при пътуване в чужбина поради непредсказуемия характер на пандемията“, се посочва в специално изявление.

Ниво 4 – „Не пътувайте“, е определено за над 50 страни, включително Мексико, Индия, Бахамите, Русия.

По-голямата част от държавите по света попадат в „ниво 3“ – препоръчва се на пътниците да избягват всички несъществени пътувания до тези дестинации, защото заразата не е овладяна. Държавите от ЕС също са в списъка, като пътуването до тях не е забранено, но част от тях още държат границите си затворени за американци.

Само 20 държави са изброени в списъка с нисък или без риск за пътуване. Сред тях са Нова Зеландия, Тайван, Фиджи и Тайланд.

„Безопасният списък“ на ЕС ще бъде преразгледан отново в средата на август.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
ДПС: До два месеца ще има избори

реклама снимка: „Вихрогон“, архив Движението за права и свободи (ДПС) очаква много скоро в България да има избори. “Провеждането на парламентарни избори е въпрос на месец-два”, прогнозира в интервю за БНТ депутатът от партията Халил Летифов. “Изборите чукат на вратата и вече сме в период на предизборна кампания, въпрос е …

Новини
Бойко Борисов връща брифингите на Мутафчийски, но само веднъж в седмицата.

реклама кадър Фейсбук/Бойко Борисов България е на 26-о място по заболеваемост на 100 000 души от населението от COVID-19 в Европа, страната ни продължава успешно да държи развитието на епидемията под контрол и не се позволява претоварване на здравната система, предаде „Дневник“. На национално ниво е осигурен и необходимият ресурс …

Новини
Горският стражар Муртаза, който намери детето от Якоруда, ще получи 500 лева награда

реклама кадри: bTV, МВР Горският стражар, намерил изчезналото момченце от Якоруда, ще бъде награден от Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/, съобщиха оттам. Муртаза Клечов намери вчера следобед издирвания цяло денонощие двегодишен Мехмед в гората край село Бунцево. Той ще получи парична награда от 500 лева, уточни БНТ. Той ще бъде награден …