fbpx

САЩ налагат санкции на лицата, които блокират интеграцията на Западните Балкани

Новини
външна реклама

Снимка туитър

САЩ ще налагат пълен запор на имуществото на лица, които смятат за заплаха за мира, сигурността и стабилността на държавите от Западните Балкани.
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа указ за разширяване на обхвата на спешните мерки в региона на Западните Балкани. Оригиналната наредба е приета през 2001 г., както и критериите за налагане на санкции на САЩ за справяне с предизвикателства като корупцията и други действия, които пречат на ключови институции и международни споразумения.

 

С указа Байдън разпореди санкциониране на всяко лице, за което министерството на финансите, след консултация с Държавния департамент, установи, че е „отговорно или съучастник, пряко или косвено участва в дейности или политики, които застрашават мира, сигурността, стабилността или териториалната цялост“ във всяка област или държава в Западните Балкани и подкопава демократичните процеси и институции в региона, пише Актуално.

външна реклама

“ Наказанията включват и отговорните за „сериозни нарушения на правата на човека“ и участие в корупция в региона, включително присвояване на публични средства, отчуждаване на частна собственост за лична облага или за политически цели и подкуп.

Според Белия дом регламентът предвижда и санкциониране на участници, участващи в „нарушения или дейности, които възпрепятстват или застрашават прилагането на всяко споразумение за регионална сигурност, мир, сътрудничество или взаимно признаване, рамка или механизъм, свързани със Западния Балканите.

” Новият регламент обхваща също Споразумението от Преспа от 2018 г., както и Механизма на Международния наказателен съд, който е наследник на Трибунала в Хага, уточнява МИА.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Жената на майор Терзиев съобщи последните му думи по радиостанцията преди разбиването на Миг 29

външна реклама Кадър ВМС От 6-и клас искаше да стане пилот. Това беше неговата мечта. Това е най-честният човек, който познавам. Това заяви в ефира на Нова телевизия съпругата на загиналия пилот на МиГ-29 край Шабла майор Валентин Терзиев – Димитрина Попова. „Когато ми се обадиха да ми кажат за …

Новини
Алекс Петканова пусна снимки с детето си от болницата

външна реклама Снимка профил инстаграм Вчера Петканова тя качи на стори детска ръчичка със системи от болницата, след което всички се озадачиха какво се случва. Очевидно е, че това е ръката на малкия им син Габриел, но до последно Петканови не потвърждаваше това. Днес обаче тя отново качи снимка, на …

Новини
3-те милиарда от България за „Турски поток“ са пари на вятъра

външна реклама Снимка Пресцентър на МС Когато през 2019 г. започна строителството на газопровода „Турски поток“ през България, той беше представен от тогавашните управляващи като добра инвестиция, която ще бъде полезна за региона и не само ще бъде възстановена, но и ще донесе печалби за страната. И как иначе, при …