fbpx

Сашо и Деси от БТВ се захванаха с най-страшния бич за човешките отношения в България

БГ звезди

кадри bTV

Като всяка голяма телевизия, така и bTV си има каузи, на които обръща специално внимание. За предаването „Преди обед“ с водещи Сашо Кадиев и Деси Стоянова сега това са съседските войни, които за съжаление са огромен проблем за твърде много българи. Темата стана особено чувствителна и дори болезнена, след като на 11 ноември бащата на три деца Иво Андреев беше застрелян в София в района на Женския пазар от свой съсед заради спор за една врата. Но това далеч не е единствения случай, в който подобни комшийски конфликти се превръщат в повод за насилие и дори убийство.

В специално издание на „Преди обед“, почти изцяло посветено на случая, Деси и Сашо разказаха за убития мъж, за прекрасното му семейство и срещнаха зрителите с негови роднини и приятели. Те пък от своя страна подчертаха, че смъртта на Иво Андреев не бива в никакъв случай да се нарича „нелепа“, все едно става въпрос за някакъв трагичен, но случаен инцидент. Напротив, тормозът от съседе е твърде често срещано явление и е истински бич за нормалния живот на страшно много българи.

Психологът и писател Иван Владимиров – Нав, който гостува като седмичен коментатор в „Преди обед“ разказа за собствения си опит с агресивен съсед, бивш полицай. От години заядливия комшия обвинява автора в това, че вдига шум, макар че той е внимателен да не пречи на никого. „Отмъщенията“ на комшията към психолога са добре познати на мнозина – заливане на вратата с мръсотии, с машинно масло и хвърляне на яйца и т.н.

Нав разказа за проблема пред зрителите, след което на следващия ден вратата на дома му беше отново залята. Той, както и близките на убития Иво Андреев, разказаха кое всъщност е най-лошото в такива ситуации. Това е пълната незаинтересованост и безпомощност на органите на властта да се справят с подобни проблеми.

Полицията избягва да се намесва в подобни конфликти. Местните власти, които също биха могли да съдействат за изглаждане на съседските войни най-често абсолютно нехаят. Макар да има закон за етажната собственост, който посочва точно правата и задълженията на съседите, до неговото прилагане се стига рядко, което само подклажда съседските войни. И така, докато се случи непоправимото и като при истинска война се стигне до жертви и почернени семейства.

В края на работната седмица Сашо Кадиев и Деси Стоянова обещаха да продължат темата и да я превърнат в кауза. Те анонсираха, че екипът на предаването работи върху специален материал за това какви са правата ни и как да реагираме на агресивни съседи. Очаква се това да донесе яснота към кого и кога можем да се обърнем, за да търсим справедливост, както и да заостри вниманието на институциите, които трябва да пазят реда и да защитават живота на гражданите.

БТВ
Студент стигна до въпрос за голяма сума в „Стани богат“

Кадри: БТВ Силна игра в „Стани богат“ направи студентът по право Живодар Костов от Стара Загора. Неговото участие стартира още в снощния епизод, когато отговори на първите седем въпроса. Тогава обаче „изгърмя“ два от жокерите си само на един въпрос. Поради тази причина днес заключи 2000 лева като втора сигурна …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

error: Content is protected !!