fbpx

Сачева: Помогнали сме на над 3 млн. души в кризата

Новини
2
реклама

Кадър видео Канал 3

„Към бизнеса сме изплатили 1,1 млрд.лв., а към пенсионерите общо до края на годината почти 500 млн. Над 2 млрд. са средствата, с които е подкрепена здравната система до момента“, обясни тя.

„Наполовина хората са обнадеждени, наполовина се страхуват почти 250 000 успяха да запазят работните си места. Около 1 млн. души са получили пряко помощ и подкрепа, всеки месец и пенсионерите усещат помощ от правителството“. С тези думи започна участието си в предаването „Беновска пита“ Деница Сачева, министър на труда и социалната политика.

 

„По мерките 60/40 и 80/20 опитваме да компенсираме затрудненията на хората. Мярката за затворените бизнеси се прилага само до края на годината и е 80:0. Няма задължително изискване работодателя да подкрепи работника, това е повече, отколкото ще получава на борсата – 60 %. Той получава два пъти обезщетението на борсата чрез мярката“, сподели министърът.

 

„При мярката 80/20 плащаме 290 лв., възползват се в туризма и транспорта, отворена е и за новоназначени, не е нужно и да са спрели, могат да работят. 60/40 е мярка, претърпяла промени, 20 % по-ниски приходи трябва да бъдат доказани, за да се участва“, каза още Сачева.

реклама

„Не е задължително едно дружество да е било на печалба, но да не е било на загуба. По мярката 3/10 бяха подкрепени много малки фирми, включително с кредити от ББР, 92 млн. са раздадени. За 2019 г. всички данъци трябва да са платени, за 2020 г. е нормално да има затруднения“, информира тя.

„Обмисляме да кандидатстваме за още средства по инструмента SURE, бюджет 2021 е следизборен. Твърденията на опозицията и президента са само в сферата на критиката. Президентът не представи визия, а 5 проекта, може би се подготвя за периода след мандата“, коментира социалният министър.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
Манолова иска оставката на Сачева, обещаните 24 лева на ден не били дадени в няколко града

реклама кадри: Нова телевизия, Изправи се.БГ „Утре от 11:30 ч. представители на затворени бизнеси, които не са получили подкрепа и активисти на „Изправи се.БГ“ ще организират събитие пред Министерския съвет, за да поискаме оставката на социалния министър. Имаме сигнали от граждани, които не са получили по 24 лв. на ден …

Новини
Президентът Радев: Борисов не се трогна за битите протестиращи и журналисти, сега се прави на радетел за демокрация

реклама снимка: Фейсбук/Румен Радев Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В европарламента се прочу със заканата „да изгори” Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в …

Новини
Здравният министър Ангелов нямало да отвори заведенията под натиск от бранша

реклама кадър: Нова телевизия „Предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Сега ще разхлабим мерките в секторите „Култура” и „Спорт”. Ще си дадем 14 дни да наблюдаваме, преди още разхлабваме. Връщаме си живота такъв, какъвто беше”. Това коментира във Варна здравният министър Костадин Ангелов, цитиран от Нова терлевизия. „Не очаквайте …