fbpx

Сачева: От догодина средната пенсия скача на 488,97 лв

Новини
10
външна реклама

Снимка профил ФБ

Според бюджетът на ДОО за 2021 г. се очаква догодина средната пенсия да нарасне с 18,6%, като от 412,28 лв сега ще достигне 488, 97 лв.

За разликата от предишни години, се предвижда пенсиите да се увеличат още на 1 януари, а не както преди в средата на годината, обясни социалният министър Деница Сачева.
„Пенсиите са основен източник на доходи за голяма част от хората, като броят им се увеличава непрекъснато.

външна реклама

В ЕС ¼ от населението разчита на пенсия. Заради това пенсиите имат голямо значение за предотвратяване на бедността сред възрастните хората“, коментира тя, цитирана от www.dnes.bg.

От 1 януари 2021 г. минималната пенсия ще се увеличи с 20% и ще стане 300 лева, което води до ръст на останалите пенсии, които се определят като процент от нея – поради инвалидност, поради общо заболяване, трудова злополука, професионална болест.

С 20% скача и максималният размер на пенсията и таванът ще се увеличи от 1200 на 1440 лева. С 5% ще се осъвременят и пенсиите по Швейцарското правило.

„През тази година заради коронавируса като част от пакета на мерките на правителството пенсионерите получават допълнително по 50 лева на месец, като целта е да се осигури подкрепа на възрастните хора, които попадат в рисковата грипа. Това ще продължи и през първите три месеца на следващата година“, добави Сачева.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама

Защо и останалите пенсии не увеличавате с 20% а само минималната и максималната.Това правилно ли е .

i zashto tavana stava 1400 a minimalnata ya ima ia niama 300lv kak se jivee s tiya pari kato cenite skachat ne s dni a s chasove

А цените ще се замразят ли или ще почнат да хвърчат още преди вдигането на пенсиите!

А с колко ще се увеличат на инвалидите и личните асистенти.

Тарикатите ще започнат внос на черен хайвер пастет от гъши дроб и френско шампанско за да могат пенсионерите да си харчат новите пенсии

Влиятелният пенсионен фонд в Норвегия

През 1990 година, когато беше поставено началото на Държавния пенсионен фонд с 200 милиона евро, никой не можеше и да мечтае за такъв успех. През 2008 година, когато избухна световната финансова криза, фондът вече разполагаше с много повече пари – цели 200 милиарда евро. По онова време много държави по света се бореха с големи дългове, така че с изобилието от пари Норвегия се превърна във важен политически фактор. А Държавният пенсионен фонд можеше да си позволи лукса да инвестира своите натрупвания където пожелае. И започна да изтегля инвестициите си от акции за ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ, от тютюневи изделия и от производства, които вредят на природата или пък за които се използва детски труд.

Не е честно останалите пенсии да се вдигнат само с5% да се преизчислят всички пенсии и това да става от януари м от следващата година както и при другите а не пенсионерите да се девета дупка на кавала но това е България!

Би следвало всички пенсии да се вдигнат с процента на минималната пенсия.Иначе става така,че тези с ниските пенсии достигат пенсиите с по-голяма ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ.

10 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Свободна Европа: Петър Илиев ще е номинацията за премиер на „Има такъв народ“

външна реклама Снимка: ilievlawoffice.com Тази информация беше потвърдена неофициално пред Свободна Европа от три източника. В биографията на Илиев, публикувана на сайта на СУ „Св. Климент Охридски“ пише, че той е щатен университетски преподавател в Юридическия факултет на университета. външна реклама Илиев e основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество …

Новини
Сняг валя в над 30 града в Бразилия

външна реклама Снимка pixabay Над 30 града в Бразилия бяха покрити със сняг в сряда вечерта при преминаването на студен фронт над страната, съобщава „Евронюз„. Явлението зарадва много от жителите на градовете, а няколко души дори направиха снежен човек на един от площадите в град Бом Хесус. Очакванията на метеоролозите …

Новини
След 90 медала и 7 олимпиади Мария Гроздева сложи край на спортната кариера

външна реклама Кадър видео Нова ТВ С букет и много благодарности Българският олимпийски комитет отбеляза в Токио последното състезание на шампионката, донесла безброй поводи за огромна национална гордост на България. Генералният секретар на БОК Белчо Горанов припомни паметните успехи на най-титулуваната родна спортистка, спечелила рекордните пет олимпийски медала, два от …