Сачева: Кабинетът трябва да завърши мандата си в този състав

Новини
2
реклама

29 млрд. евро е един изключителен успех за премиера Бойко Борисов. Това заяви в ефира на Нова телевизия социалният министър Деница Сачева.

Тя заяви, че всяко една промяна би забавила проектите чрез които тези пари трябва да стигнат до хората.

Що се отнася до отровното трио на протеста тя заяви, че те не предлагат никаква промяна или конкретни идеи. Те злоупотребяват с протестиращите. Когато има протест – нека да говорим за конкретните искания. Нека младите хора да получат възможност да изявят своите искания и визии. Адвокат Хаджигенов си позволи вчера да отправя заплахи. Аз не се чувствам заплашена, знам какво правя и защо го правя. Правителството на ГЕРБ е едно от най-диалогичните. Премиерът даже е свръх-диалогичен и винаги е настоявал да се срещаме с хората и да чуваме проблемите им. Ако има млади хора, които имат конкретни тези виждания и идеи, то ние нямаме проблем да се срещаме и да разговаряме с тях.

„Не съм разбрала какви са тези ясни искания на протестиращите. Говори си за една оставка, пътят е да се търси как да живеем заедно, а не в подстрекаването на насилието и на разделението“, смята още Сачева.

Този вот на недоверие ще е доста слаб и ще е неуспешен, категорична бе тя и допълни, че трябва да се работи с факти и цифри.

Що се отнася до трите оставки, тя заяви, че това е било знак, че в ГЕРБ няма зависимости. „Изчаква се вотът на недоверие и след него ще има Коалиционен съвет на когото ще се вземе решение за тях“, обясни още тя.

Попитан дали има смисъл от рокади в кабинета, Сачева заяви, че личното ѝ мнение е, че правителството трябва да завърши мандата си в този състав. „В края на мандата сме и нищо не налага такова бързане, което ще тласне страната в хаос. В България не трябва да забравяме, че живеят и други хора, освен протестиращите. Вчера пред Парламента бяха 200-300 души, а ние трябва да гледаме останалите милиони“, категорична е Деница Сачева.

Тя коментира случая с майката, че социалните работници и служители на МВР са били на адреса и са направили всичко, за да се почувства детето добре. „Ще се работи с майката. Детето е добре, работи се с бащата с идеята да се провери дали детето може да остане при него, ако не – ще се търсят близки роднини. Хората, които работят по този казус са много добри професионалисти“, обясни още социалният министър.

реклама
loading...

Сачева не говори общи приказки ами проведи“диалогичен“разговор с пенсионерите с ниски пенсии.изми си ръцете с това увеличение от10-12лв.и мислиш,че много нещо си постигнала.

Сачева не говори общи приказки ами проведи“диалогичен“разговор с пенсионерите с ниски пенсии.изми си ръцете с това увеличение от10-12лв.и мислиш,че много нещо си постигнала.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Каракачанов: Поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Борисов и Радев си подадат ръка

реклама Снимка ФБ Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се зае да сдобрява премиер и президент. В специална своя позиция за Деня на независимостта той обяви, че е готов да стане гарант за диалог между Борисов и Радев, пише Стандарт. Ето позицията на Красимир Каракачанов, разпространена от ВМРО: „В Деня на …

Новини
Румен Радев: Да си дадем сметка за историческата си роля и да поемем съдбата си в свои ръце

реклама Снимка ФБ Прокламацията на Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност. Дързък, но и далновиден акт, около който българите се обединиха, независимо от политическите си пристрастия и убеждения. Рядък миг, в който граждани и управници съумяха „еднакво да мислят и едно да желаят“ в името на добруването …

Новини
1
Борисов: Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит

реклама Снимка ФБ „Отбелязваме 112 години от обявяването на независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и международно положение. Днес единствено независимите държави могат да отстояват ефективно националния …