fbpx

Сачева: Даваме по 24 лева на ден на работниците в неплатен отпуск

Новини
реклама

Кадър видео БТВ

„Обмисляме да вдигнем подоходният критерий за да могат повече семейства да взимат добавки. Готови сме и да финансираме 80% от заплатите на затворените бизнеси.“ Това каза в ефира на Би Ти Ви министър Деница Сачева.

„Ще действаме така, както трябва, за да намерим баланса между здравните и икономическите мерки“

„Подготвени сме както за регионални, така и за национални решения. Не се притесняваме от общественото мнение“, уточнява тя.
„Този бюджет не е предизборен, а след изборен. Изпълняваме това, което сме обещали“, казва министър Сачева. Тя е категорична, че правителството не бяга от отговорност и това, че не е подало оставка, е доказателство. „Около 40 млн. лв. ще отделим за заведенията, училищните дейности, фитнесите и спортни зали и др. засегнати от заповедта на здравни министър“, казва тя. Така на служителите ще им се изплаща директно по 24 лв. на ден.“Мерките действат“, категорична е Сачева.

реклама

„Това е бюджетът с най-нисък дефицит“, допълва тя. Според нея не трябва да бързаме с апокалиптичните прогнози, защото често те не се оправдават.

„За образованието задължително трябва да се дават средства“, смята министър Сачева. Между 20 и 35 лв. ще получават пенсионерите след време. Министър Сачева не дава препоръки дали човек да отиде в НОИ. Тя лично се осигурява в частен фонд.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Пенчо Милков, кмет на Русе: Държавата подцени задаващата се втора вълна на вируса

реклама Снимка профил ФБ Пенчо Милков е роден през 1978 г. Завършил е Юридическия факултет на Русенския университет. От 2013 г. е доктор по право. Има диплом от Института за социална политика, а през 2017 г. става и магистър по национална сигурност и отбрана във Военната академия “Г.С.Раковски”. Работил е …

Новини
Дейвид Култард за Шумахер: Новините не са добри и положението е много тежко

реклама Снимка Schumi_di_GP_Kanada_2011.jpg: Mark McArdle „Запознат съм с настоящото му състояние. Всички се надяваме, че Михаел ще се възстанови. Нещата са такива, каквито са. Трябва на всички да е ясно, че новините не са добри и положението е много тежко“, коментира бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард пред „Stats Perform …

Новини
Протест: Такситата ще возят в колите си единствено лекари и учители

реклама Снимка pixabay 100 автобуса и 2000 таксита спират превоза на пътници в знак на протест, съобщиха от бранша. Превозвачите са недоволни от подкрепеното от парламента президентско вето върху промените, с които бяха инкриминирани т.нар. „споделени пътувания”. Автобусните и таксиметровите превозвачи настояват незаконният превоз да бъде криминализиран и да бъдат …