fbpx

Сачева: Даваме по 120 лв. ваучери за храна на пенсионерите, няма нищо предизборно в това

Новини
9
реклама

Кадри:Pixabay, Канал 3

От 1-ви януари минималната пенсия да е 300 лева, а максималната 1440 лева, това предлага правителството в проекта за бюджета, обяви социалният министър Деница Сачева. Пенсионерите, които ще останат с 300.01 лева до 369 лева получат еднократно ваучери на стойност 120 лева за храна. „Това са 390 000 души“, каза Сачева по БНТ, предаде „Монитор“.

„Правителството прави инвестиции в българската здравна система. По оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ до края на декември ще бъдат дадени 120 млн. лева за лекарите на първа линия срещу COVID-19. Договарят се нови 40 млн. лева за следващото тримесечие. Ще има възможност за закупуване на допълнителна техника по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси, като се договарят 145 млн. евро в момента. Що се отнася до пенсиите те ще бъдат осъвременени с 5% по швейцарското правило, което ще влезе от юли. Това ще важи за всички“, заяви Сачева.

реклама

Увеличаването на пенсиите, минималната заплата и учителските заплати са част управленската програма и не са изненада. Няма нищо предизборно, обясни Сачева.

„В момента увеличаването на всички тези плащания и мерките, които предлагаме, са по-скоро свързани с Ковид кризата. Същото се отнася и за универсалните детски надбавки“, аргументира се социалният министър.

Промяна в размера на майчинските надбавки няма да има.

„Стимулът в момента е по-скоро да се връщат хората на пазара на труда. В момента има нужда, знаете, различни са разговорите по тази тема – има хора, които биха искали по-бързо да се върнат към пазара на труда, има други, които биха искали да останат повече. В случая политиката, която можем да си позволим е да дадем универсални детски добавки, да направим така че без подоходен тест да се взимат помощите за първи и осми клас. Така че това са политиките, с които ние ще подкрепим семействата и децата“, коментира Сачева.

реклама
loading...

КАК ДА РАЗБЕРА КОЛКО МИ Е ПЕНСИАТА В МОМЕНТА КАК ЩЕ РАЗБЕРА ДАЛИ ЩЕ ИМАМ ПОМОЩ ОТ ТИА 120 ЛВ, И КАК ЩЕ ПОЛУ4А ТОА ВАЛ4ЕР МОЛИА ОТГОВОРЕТЕ МИ БЛАГОДАРИА ВИ,,

На всички неграмотни ще дават еднократни валчери за храна!

Тоест, тези които не са работили и получават минимална пенсия ще бъдат „възнаградени“! Да им имам икономическото мислене! Насочено е към стимулиране на мързеливите и неработещите!

Майка и цял живот гледа свине във фермата и сега е с 371лв като 42 лв са от бащами вдовишки, или 319 е нейната пенсия, комшийка та цял живот лежа в тях и ще взема минималната от 300лв и и 54 вдовишки и станахс354лв и 500лв енергийна помощт и 120 за храна и какво стана др Цачева, комшийка та стана с 405 лв месечно за цялата година, а майка и 34 години ринала на свинете 371лв, е видяхте ли се че не ставате да разделите 2 кила три ин на две магарижи, затова си вървете додее време.

Познавам хора, които имат трудов стаж над 30 години, но поради политиката на предприятието са ги осигурявали на минимална вноска. Не забравяйте, че много фирми вършат точно това. Заплатата им също не е била висока. Не само днешните частници, но и през Соца имаше трета категория с минимална вноска. Управниците, каквито са сега, такива са били и през Соца.

С 37 години стаж съм с минимална пенсия! Не говорете така! Коефициента бил нисък!!!

9 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Подарете незабравима Коледа на семейството с кредитите с 15%отстъпка от MiniZaem.bg

реклама Децата ви вече са изпратили писмата си до дядо Коледа и очакват с нетърпение подаръците под елхата. Половинката очаква обещаната още в началото на годината приказна Коледа на красиво и спокойно място, заобиколена от всичките си любими хора. Вие искате да изпълните всички им желания, но с всеки изминал …

Новини
Мариела Нордел за Камен Чанев: Отиде си моят приятел, моето братче, един светъл човек и голям артист!

реклама Снимка профил ФБ По повод кончината на известния наш оперен певец Камен Чанев, Мариела Нордел изля чувствата си в дълъг пост в социалната мрежа. Ето какво написа тя: Днес е най-тъжният ми ден, отиде си моят приятел, моето братче, един светъл човек и голям артист! Преди 34 години, в …

Новини
Доц. Мангъров: Чувам, че в някои болници лекуват деца по безумен начин

реклама Кадър видео БНТ Нeнaвиждaм aдминиcтрaтивнaтa рaбoтa и никoгa нe cъм имaл жeлaниe дa ce зaнимaвaм c пoлитикa, тaкa чe и дa мe пoкaнят нe миcля, чe щe приeмa дa cтaнa пoлитик. Тoвa кaзa в интeрвю зa „Иcтoрии oт прeхoдa“ дoц. Aтaнac Мaнгърoв, зaпитaн дaли би ce включил в пoлитикaтa, …