fbpx

РЗИ: Затягаме мерките отново при 600 заразени на 100 хиляди

Новини
реклама

Кадър видео БТВ

София отново е в червената зона, което означава, че заболеваемостта се е качила. Тревожен е броя на хоспитализираните, тъй като техния брой плавно се покачва.

“Абсолютно е възможно да има ново затягане на мерките. Това ще се случи, ако заболеваемостта стигне около 600 на 100 000 души”, заяви директорът на Столичната районна здравна инспекция доктор Данчо Пенчев пред БТВ.

Пенчев обясни, че преди дни с министъра на здравеопазването са се срещали с директори на столични болници. Оказало се, че през последните седмици имало плавно увеличаване на броя на хоспитализираните лица. Това не е било отчетено при разхлабването на мерките. Тенденцията била притеснителна и можела да доведе до ново затваряне.

„Засега няма да се преразглежда решението за връщането на децата в училище. Имаме все още ротационен принцип – това е една нова мярка, която прилагаме с министерството на образованието“.
Той съобщи, че по последни данни от „Пирогов”, получени тази сутрин, от 103 положителни 43-ма са с доказан британски вариант на COVID-19. Но според официалните данни, които проф. Тодор Кантарджиев също ми даде тази сутрин, са от 48 изследвани във втория пул, 25 случая са с британски вариант, заяви д-р Пенчев.

„Интересното е, че тези хора нямат скорошни напускания на страната. Повече от половината от тях не са били хоспитализирани, но имаме един починал”, съобщи още директорът на РЗИ-София.

Общо в Националната референтна лаборатория доказани случаи на британския вариант са 33.

„Това, което ни кара да бъдем напрегнати, е че вирусът се подмлади. За първи път средната възраст на новодиагностицираните е под 50 години”, съобщи още д-р Пенчев.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Цвета Караянчева празнува рожден ден днес

реклама Снимка профил ФБ Цвета Караянчева е родена на 25 февруари 1968 година в град Болярово. Завършила е за машинен инженер, а след това е била и на обучение по мениджмънт в Open University в НБУ. Работила е като проектант, а после директор на „Формопласт-Кърджали“. Цвета Караянчева е основател и …

Новини
Проф. Кожухарова: Има данни, че преболедувалите имат имунитет 1 година

реклама Кадър видео Нова ТВ Мира Кожухарова успокои, че забавянето на втората доза не е проблем, и че датата на картончето, което получаваме след ваксинация, е ориентировъчна. „АстраЗенека“ не са си преценили производствения капацитет. Доволна съм, че си промениха решението и не се пази втора доза на хората. Въпросът с …

Новини
Реклама във Vihrogon.bg с изскачащ банер – 50 лева до 100 000 души

реклама 900 хиляди души на месец посещават Vihrogon.bg. Посещенията за последните 30 дни са 2,6 милиона. Ако искате да достигне рекламата на вашия бизнес до тях на изгодни цени тук е мястото! Предлагаме изгодно изскачащ попъп банера при всяко посещение. Ето как изглежда. Изберете предпочитан вариант за вас*. 40 лева …