fbpx

Руски виросолог предрече скорошен край на пандемията

Новини
реклама

Снимка pixabay

Той твърди, че пандемията ще приключи, когато 70-80% от населението на света „влезе в контакт“ с вируса. Той добави, че ваксинацията играе голяма роля за прекратяване на епидемията.

Руският вирусолог Феликс Ершов, академик в Руската академия на науките и служител на изследователския център „Гамалея“, прогнозира скорошно отшумяване на пандемията от коронавирус, което ще доведе до подходящи условия за премахване на ограниченията в страната, предаде БГНЕС. Според специалиста всички мерки срещу COVID-19 може да отпаднат до лятото на 2021 г.

 

По-рано Александър Горелов, зам.-директор по научните изследвания в Централния изследователски институт по епидемиология на „Роспотребнадзор“, обясни намаляването на броя на новите случаи на коронавирус в Русия. Според него, това се е случило благодарение на новогодишните празници.

„Веригите на предаване на вируса са прекъснати, тъй като гражданите са били ефективно изолирани по време на инкубационния период на коронавируса“, посочи той.

Южна Корея съобщи, че ще започне масова ваксинация на населението срещу COVID-19 едва през третото тримесечие на тази година, предаде БНР.

Директорът на Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията заяви на пресконференция в Сеул, че ваксинациите ще започнат още през февруари с ключови групи, сред които са медицинските работници и възрастни хора в социални домове. Корея възнамерява да постигне нива на стаден имунитет чрез масова ваксинация до ноември.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Паспорт на блока излиза до 500 лева на апартамент, срока е до 2022 година

реклама Изображение гугъл мапс Сумата, която ще се плаща за издаването на технически паспорт ще бъде за обследването и издаването, а размерът ще се определя от големината на жилището. До 2022 година всяка жилищна кооперация в страната трябва да има изготвен технически паспорт. Документът ще ни струва между 100 и …

Новини
Сменят дългата пролетната ваканция с почивка по график

реклама Снимка pixabay Идеята на Отрасловия съвет към образователното министерство е вместо дълга почивка в началото на април учениците да отдъхнат 4 дни средата на март, а след това пролетната им ваканция да се съчетае с почивните дни покрай Великден. Според одобрения учебен график учениците от 1-и до 11-и клас …

Новини
Проф. Чорбанов: Ще има пик на заразени точно в навечерието на изборите

реклама Кадър видео БТВ Според него клетъчният имунитет на хората, прекарали коронавируса е изключително силен и продължителен и това е било доказано от учени. „Отварянето на заведенията от 1 март и на нощните заведения от 1 април ще доведе до изключително високи нива на заразени точно в навечерието на изборите“, …