Руски анализатор: „Царуването“ на Путин няма да е нещо необичайно за Русия, нито ще е рекордно

реклама

Руският политически анализатор Антон Рамов коментира в интервю за БНР, че предложените от руския президент Владимир Путин промени в конституцията целят максимална мобилизация на електората, а скорошното обръщение на Путин към народа може да се тълкува като социално ориентирана предизборна реч.

Според Рамов изненади на гласуването за конституционните поправки няма да има – анкета на центъра „Левада“ сочи, че 44% от руснаците одобряват промените, а 32% – не. А 66 на сто ще вземат участие. А според Общоруския център за изучаване на общественото мнение даже 71% са готови да гласуват, а „за“ са 67-71%.

„Путин е известен с това, че обича да действа в ролята си на чекист, в режим на спецоперация – Крим, Сирия, ЮКОС, Чечня. Това е запазената му марка. Обича да взема неочаквани решения“, коментира анализаторът.

Той допълва, че според слуховете е имало десетки варианти за предаване на властта – казахски вариант с Държавен съвет, с приемник, с връщане на Дмитрий Медведев.

„Най-обсъждан вариант беше обединението с Беларус и Путин става президент на нова държава. Но на 10 март той избра най-простия вариант – да остане сам. Както каза председателят на Държавната дума: „След Путин ще бъде Путин“, изтъкна още Рамов.

„Ако стигнем до 2036 г. с Путин (начело, б.р.), за Русия това няма да бъде нещо необикновено или някакъв рекорд. Например Екатерина II е царувала 34 г., Петър I – еднолично 36 г., Сталин – 31 г., Николай I – 31 г.“, отбеляза Антон Рамов.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …