Румен Радев: Няма нищо по-страшно от активната глупост

Новини
20

Президентът Румен Радев посети „Пирогов“ в Световния ден на здравето. Пред журналисти той отговори задочно на думите на премиера Борисов от миналата седмица, който го разкритикува заради призива му за смекчаване на мерките срещу борбата с коронавируса. Тогава премиерът предложи Радев да наложи вето, ако иска да „умори народа“.

„Премиерът трябва да се запознае със законите. Президентът не може да наложи вето на решение на парламента. От други коментари по-добре да се въздържа. Гьоте го е казал най-добре: „Няма нищо по-страшно от активната глупост“, заяви държавният глава, цитиран от Нова ТВ.

„Трябва да има ясно управление на кризата. Говорих и с проф. Балтов. Вирус ще има и след 13 май. Ние пак ли ще стоим в това положение? Сега трябва да мислим как безопасно и бързо да излезем от това състояние“, добави Радев.

Той определеи като „тревожен“ факта, че вече има 30 медици, заразени с коронавирус. И призова всички болници бързо да се оборудват с лични предпазни средства. „Нямаме реаниматори, вирусолози… Трябва да мислим за добрия им социален статут след кризата“, добави Радев.

Той посочи, че е дарил заплатата си за март „за възрастните хора на община Видин“. Думите му бяха по повод призива на депутатите и той да се откаже от заплатата си, след като вчера законотворците гласуваха да не получават възнаграждения, докато трае извънредното положение.

„Дарението за мен е личен акт, но ако много държат да се равняват по президента – кръгом и бегом обратно към месец март. Да съберат заплатите си и за месец март“, каза още Радев.

loading...

Няма нищо по-страшно,от безактивното безличие и злоба г-н Радев! А вашета ненавист няма граници! Криете се като партизанин!Всички Президенти в целият свят вземаха отношение за заразата!Вие къде бяхте?
В някоя землянка ли?

Толкова си увАжавате президента, че му изписвате името с малка буква,но и това му е малко.

Кой е глупак? Вие сте глупак,защото криете самоличността си!
Ако смятате,че сте прав, покажете се и си обосновете коментара,чрез доказателства и
примери за глупостта му?!
За да знаем ние простолюдието,защото глупавите се правят на умни, а умните за прости и глупави! Срам и позор! …

По-голям глупак от тебе няма.Един стойностен човек застава зад думите с името си.Анонимни са само МИЖИТУРКИТЕ!

Когато не можеш да помогнеш,поне не вреди!Всички се нуждаем от подкрепа,вяра и единение,а не от разногласия.В момента се взимат най – добрите мерки.Ако не знаете телефоните,на които се обаждат гладни,болни,бедни – мога да Ви ги изпратя.

Бих желал да помогнем на Радев и да осъзнае, че жена му, която му е Пи-ар не е добра. в смисъл не е професионалист.

Кефали,вие сте само едни кефали,жалко ,малко стръв пусната отгоре, и налапвате ама до корема. Каракудите са по трудни за хващане от вас.

Кефали,само кефали,по лесни сте за хващане и от шараните, жалко.

20 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Калин Сърменов: Тази криза се отрази, за съжаление наплив към театрите няма

В „София Тех Парк“, на открито, на 8-ми юни ще се играят първите постановки на Сатиричния театър. Силвия Лулчева, с представлението „Мъжът ми е виновен“, на 9-ти ще играем вътре в Сатиричния театър, на голяма сцена „Шеги на любовта“. Вечра през 15 минути минавах да гледам как вървят продажбите на …

Новини
За първи път изплатиха месец по-рано субсидии на розопроизводителите

ДФ „Земеделие“ преведе над 3,3 млн. лв. (3 387 522 лв.) по схемата “Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период“, прилагана през 2020 г. За първи път финансова подкрепа за растителнозащитни дейности …

Новини
Франция сваля мерките: Отварят заведения, паркове, плажове, училища

Франция преминава към втората фаза на смекчаване на ограниченията, наложени заради COVID-19. От днес отварят кафенетата, баровете и ресторантите. В Париж вече са достъпни за посещения и парковете, пише БНТ. Франция обръща нова страница. Затворените от 15 март кафенета, барове и ресторанти отново работят от днес, дори от първите часове …